Un sucevean în vârstă de 43 de ani, Ioan Ghimiş, care are piciorul drept retezat de sub genunchi de la vârsta de 13 ani, apelează la ajutorul cititorilor noştri pentru a completa cu 1.400 de lei suma necesară pentru achiziţia unei noi proteze. Cea veche, pe care o are de acum patru ani, este prea uzată pentru a mai putea fi purtată. Costul protezei de gambă modulară definitivă este de 4.507 lei. Din această sumă, Casa de Asigurări de Sănătate Suceava acoperă 2.460 de lei, cu condiţia ca achiziţia să fie făcută până în data de 3 aprilie a.c..
Ioan Ghimiş nu are resursele financiare pentru a acoperi diferenţa. Din cauza handicapului de care suferă poate să lucreze doar două ore pe zi. Slujba pe care o are la o firmă de calculatoare îi aduce un salariu de 201 lei lunar. Mai are indemnizaţia de persoană cu gradul II de handicap, de 272 de lei lunar, 40 de lei indemnizaţia de neîncadrare în muncă şi 84 de lei alocaţia fiicei sale, elevă în clasa a III-a la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”, la clasa de vioară.
Ioan Ghimiş locuieşte împreună cu soţia şi fiica sa într-o locuinţă socială, la Colegiul Tehnic „Petru Muşat” Suceava, pentru care plăteşte cheltuieli de întreţinere de circa 300 de lei lunar.
Termenul limită până la care trebuie să-şi comande proteza e 3 aprilie a.c.
Din veniturile pe care le are, familia Ghimiş nu reuşeşte să facă economii pentru proteza fără de care ar fi condamnat la nemişcare. Primăria Suceava i-a acordat lui Ioan Ghimiş acordat un ajutor de 400 de lei şi a mai primit încă 300 de lei de la două firme ale căror angajaţi îl cunosc de ani de zile şi îl apreciază.
Cine poate şi vrea să îl sprijine cineva, poate vira banii în contul firmei de dispozitive medicale OrtoProfil din Târgu Mureş, RO60BRDE270SV08422672700 Banca Română de Dezvoltare, sucursala Târgu Mureş sau îl poate contacta prin intermediul ziarului nostru, la numărul de telefon 0230 522 993.
Precizăm că decizia prin care Casa de Asigurări de Sănătate îi aprobă alocarea a 2.460 de lei pentru proteză expiră în data de 3 aprilie. Dacă Ioan Ghimiş nu are întreaga sumă până atunci, va trebui să reia întreaga procedură pentru o nouă aprobare, care implică o nouă recomandare de la medicul specialist şi controale şi investigaţii pentru a demonstra deficienţele organice şi funcţionale de care suferă. Noua proteză o va avea doar după ce o achită integral.