Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 mar 2016 - Anul XXI, nr. 67 (6180)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7742 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cu acte în regulă

Dorel Constantin Dumitraş: „O cincime din islazurile comunei Moara sunt în mâinile primarului şi ale apropiaţilor acestuia”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Islazurile comunale din Moara au fost acaparate într-o proporţie destul de mare chiar de primar şi apropiaţii acestuia. Practic, ceilalţi crescători de animale sunt nevoiţi să se restrângă pe o suprafaţă mai mică de imaş, fapt ce creează nemulţumiri majore.

Dorel Constantin Dumitraş, candidat de primar în comuna Moara, a oferit mai multe detalii despre această relaţie nefirească între actualul primar şi modul în care sunt administrate islazurile.

Practic, din cele 271 de hectare de imaş de pe raza comunei Moara, aproape o cincime sunt preluate şi exploatate de primar şi rudele acestuia.

„La licitaţia care a avut loc în cursul anului 2014, cele două firme la care domnul primar este acţionar au obţinut în concesiune 50 de hectare de imaş pentru o perioadă de cinci ani. Nu ştiu cât de corect este ca o firmă la care primarul este acţionar să participe la licitaţia organizată de primăria condusă de aceeaşi persoană şi, pe deasupra, să mai şi câştige”, a arătat Dorel Constantin Dumitraş.

Această concurenţă neloială afectează 37 de crescători de bovine, ovine şi caprine din comuna Moara. În timp ce firmele primarului beneficiază de 50 de hectare de imaş, ceilalţi 37 de crescători de animale trebuie să se mulţumească doar cu diferenţa de 221 de hectare, ceea ce înseamnă o medie de mai puţin de 6 hectare pe crescător.

„Cei mai mulţi dintre aceşti crescători duc o activitate de subzistenţă, iar imaşul pe care pot să-şi pască animalele este esenţial pentru ei şi familiile lor. Din punctul meu de vedere, aceşti oameni sunt loviţi direct în interesele lor familiale, ceea ce nu este deloc corect. Dimpotrivă, eu cred că trebuie să-i încurajăm pe locuitorii comunei Moara să crească animale şi să dezvolte ferme zootehnice, iar în acest fel toată lumea va avea de câştigat”, a concluzionat Dorel Constantin Dumitraş. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dorel Constantin Dumitraş: „O cincime din islazurile comunei Moara sunt în mâinile primarului şi ale apropiaţilor acestuia”.
 Vizualizări articol: 7206 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 19 voturi
Dorel Constantin Dumitraş: „O cincime din islazurile comunei Moara sunt în mâinile primarului şi ale apropiaţilor acestuia”5.0519

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   SIC TRANSIT GLORIA MUNDI trimis de
(21 mar 2016, 13:58:34
dl.dorel dumitras inca evita sa spuna lucrurilor pe nume. inca le mai coafeaza. INCA ARE OBRAZ. dar pana nu va lua pe TAUR de coarne, acesta nici nu se va uita la el. iar ciobanii,...ciobanii de la moara sunt mici pampalai care doar barfesc pe la colturi. in rest, slabi la organizare, neiesiti in lume, invidiosi unul pe altul si INDIFERENTI la DECIZIE ! cel putin pana acum !
ca de altfel toti cei care asteapta sa vina alegerile ca sa dezlege iar vacarul sef sacii cu bani sa le dea peste gurile flamande de cate o 100 de lei. DE CE? PT.CA LA MOARA, FORMA DE ORGANIZARE ESTE TRIBUL!
IPOTEZA: in 2007 tov.actual primar spunea frecandu-si gandurile : terenurile,terenurile...comune mele. cum sa fac?! cum sa MA FAC STAPAN PESTE SUTE DE HECTARE?! pe de-o parte uriasa suprafata agricola a comunei moara, apoi concurrreentaa...
si deodata a venit ideea. nevoia de un fluture. nu un fluture frumos colorat iubitor de bine si frumos si sarac pe deasupra. ci un fluture CARAUS cu alai influent, unul corcit cu paianjeni OBEDIENTI. UNUL care sa-l duca-n zbor pe culmile suficientei INTERLOPE.
CONCLUZIA: in 2016 tov.actual primar priveste la orizont cu aroganta si-si mesteca din nou gandurile zicand :TERENURILE COMUNEI MELE = TERENURILE M E L E...ce bine. problema rezolvata! peste comuna guvernez, iar pe cartitorii astia ii rezolv la alegeri. cei 2(DOI) !!! saci de bani pusi deoparte cred c-ar sa ajunga...
asta daca nu cumva, intre timp, structurile abilitate cu starpirea mafiei si coruptiei s-or fi trezit si scuturandu-se de paianjeni si fluturi vor face curatenie in TRIB !
ramane de vazut!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Borş de sfeclă de post (reţeta bătrânească) Aspectuos şi foarte sănătos, borşul de sfeclă este unul dintre cele mai iubite preparate de post în Bucovina. Cei ce nu postesc îl vor considera şi ei un deliciu şi îl pot servi cu smântână.Avem nevoie de:3 sfecle medii... Citeşte