Municipalitatea suceveană dă astăzi startul campaniei de curăţenie de primăvară, în care, pe parcursul a aproape două luni, vor fi efectuate o mulţime de lucrări de salubrizare a străzilor, trotuarelor, lucrări de întreţinere şi înfrumuseţare a spaţiilor verzi, operaţiuni necesare după fiecare sezon rece.
Campania de curăţenie începe din cartierele Obcini şi Burdujeni, adică din zonele de intrare în municipiu, de unde se va merge spre Centru, iar de acolo înapoi spre zonele periferice ale oraşului.
O echipă va acţiona săptămâna aceasta pe raza asociaţiilor de proprietari 23+27 şi 8+30, Măgura şi As.14, din Obcini, în vreme ce echipa nr. 2 va acţiona în Burdujeni, în cadrul asociaţiilor 50, 32, 33, 34, 41, 44 şi la final de săptămână, în cartierul Tineretului.
Săptămâna viitoare, o echipă va acţiona în cartierul George Enescu şi alta în Burdujeni, pe raza asociaţiilor 16, 36, 37 CFR, 39, după care, de joi, va merge în cartierul Iţcani.
„La fel ca în fiecare an, demarăm campania <Toţi pentru curăţenia oraşului>, prin mobilizarea direcţiilor de specialitate din primărie, a firmelor de salubrizare cu care avem contract, dar şi a asociaţiilor de proprietari, care au toate motivele să se implice, pentru a câştiga premiile băneşti de 50.000 de lei”, a declarat ieri primarul Sucevei, Ion Lungu, care se va implica personal în campania de curăţenie, aşa cum a făcut încă din primul an de mandat.
Asociaţiile de proprietari care vor obţine cel mai mare punctaj în cadrul campaniei de curăţenie de primăvară, prin acţiunile realizate cu forţe proprii, vor fi răsplătite cu premii băneşti, în valoare totală de 50.000 de lei, din care 25.000 de lei pentru locul I, 15.000 de lei pentru locul II şi 10.000 de lei pentru locul III.
Campania de curăţenie de primăvară va fi încheiată în săptămâna de dinaintea Paştelui, adică la finele lunii aprilie, când o atenţie specială va fi acordată zonelor din jurul lăcaşurilor de cult, dar şi parcurilor.
În cadrul campaniei de curăţenie a oraşului se vor salubriza toate spaţiile verzi, până la intrările în blocuri, vor fi desfiinţate toate depozitele necontrolate de deşeuri, iar lucrările de salubrizare stradală vor fi efectuate atât manual, cu echipele de măturători, cât şi mecanizat, cu autospecialele de măturat şi spălare a carosabilului şi trotuarelor, cu încărcătoare frontale, autospeciale de transport deşeuri.
Voluntarilor care se vor alătura campaniei de curăţenie, aşa cum se întâmplă an de an, în principal din cadrul instituţiilor de învăţământ, li se vor asigura mănuşi de protecţie, măturoaie şi saci menajeri.