Publicul din Suceava i-a primit cu îndelungi aplauze marţi, 8 Martie, de Ziua Internaţională a Femeii, la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava, pe îndrăgiţii actori Stela Popescu şi Alexandru Arşinel, care le-au oferit sucevenilor momente savuroase de umor. Pe aceeaşi scenă cu ei a urcat şi Ana Maria Donosa, o tânără actriţă foarte talentată a Teatrului de Revistă “Constantin Tănase”, născută în Huşi. Actriţa a avut rol de prezentator la debutul spectacolului aniversar „La mulţi ani, Stela!”, după care a intrat în piele mai multor personaje amuzante. Ana Maria Donosa a prezentat-o pe artista Stela Popescu, sărbătorită la 80 de ani de viaţă şi 55 de ani de carieră artistică, (sau cum a spus mai apoi chiar Stela Popescu: „eu am 55 de ani de viaţă şi 80 de carieră”), amintind că recent actriţa a primit din partea preşedintelui României, Klaus Iohannis, Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler după o viaţă în slujba umorului de calitate, pentru care publicul din întreaga ţară o îndrăgeşte.
Umor... în doi
Elegantă, efervescentă cum o ştim, plină de umor, cu poftă de viaţă, Stela Popescu a făcut publicul să râdă, a cântat câteva piese cunoscute, a prezentat câteva scheciuri inspirate din zilele noastre, a coborât în sală printre spectatori, a comunicat cu ei şi a lăsat impresia că vârsta nu contează, spiritul este cel care dictează. Pentru că a trăit mai mulţi ani în Ardeal, actriţa a spus şi câteva bancuri savuroase cu ardeleni. Şi-a dedicat întreaga viaţă teatrului şi filmului, şi, după cum a spus chiar ea: „Mi-a plăcut ceea ce fac în viaţă şi dacă ai norocul să-ţi alegi calea ta, nu te oboseşte nimic, eşti fericit”.
Stela Popescu şi Alexandru Arşinel formează de peste 30 de ani un cuplu de actori bine legat, care a încântat milioane de români. Talentaţi, joviali, plini de naturaleţe, cu bun-gust, spumoşi, cei doi actori au făcut o figură frumoasă şi pe scena suceveană, pentru prestaţia lor fiind aplaudaţi la scenă deschisă. Cei doi actori au arătat încă o dată că sunt un cuplu de artişti care ţin la calitatea vorbelor pe care le rostesc, la calitatea umorului pe care îl fac de atâta vreme, fapt care i-a făcut să supravieţuiască în timp şi să fie iubiţi de generaţii la rând.
Diplome, flori şi aplauze
Născut la Dolhasca, zonă de care este foarte legat, Alexandru Arşinel le-a spus sucevenilor că este mândru că s-a născut pe meleaguri sucevene, „de aceea emoţiile sunt dublate”. Ca de fiecare dată când urcă pe o scenă, artistul cântă, spune bancuri, prezintă scheciuri mai noi sau mai vechi, reuşind să ţină publicul în priză, să-l facă să râdă, să se simtă bine, pentru că, vorba colegei sale Stela Popescu, „veselia salvează România”. Tot ea a mai completat că „Românul s-a născut şi poet. Dacă se năştea şi muncitor, ajungeam departe” sau „Justiţia e oarbă, dar nimeni nu are curaj să-i pună picături în ochi”.
La finalul spectacolului, sărbătorita serii, îndrăgita actriţă Stela Popescu, a primit „două diplome importante ale judeţului Suceava”, după cum a fost anunţat pe scenă momentul de Alexandru Arşinel. Preşedintele fondator al Asociaţiei Patronatului IMM din judeţul Suceava, Mihai Deliu, i-a înmânat Stelei Popescu trofeul care atestă includerea acesteia în Grupul Octogenarilor Internaţionali Activi şi i-a oferit un buchet de flori.
„Vă mulţumim pentru că ne faceţi viaţa, din când în când, mai uşoară, prin prezenţa dumneavoastră. Din nenumăratele dumneavoastră trofee şi alte distincţii vă lipseşte unul, acela de membru al Grupului Octogenarilor Internaţionali Activi. Îl aşteptăm în grup şi pe maestrul Arşinel...”, a spus Mihai Deliu. Cu umor, artista a răspuns: „Am apucat şi asta...”
Mesaj cu tâlc
Preşedintele Federaţiei Patronale IMM Suceava, Liliana Agheorghicesei, i-a înmânat artistei Stela Popescu flori şi o diplomă pentru merite deosebite, artista devenind „membră de onoare a Federaţiei Patronale IMM Suceava”. „Cu drag, cu respect am venit să vă transmitem iubirea noastră şi vă alegem membru de onoare al patronatului femeilor de afaceri din judeţul Suceava. După ce am vizitat mai multe aziluri în zi de 8 Martie, o tânără doamnă, frumoasă, în vârstă de 106 ani, m-a rugat să-i transmit doamnei Stela Popescu toată iubirea ei şi m-a rugat să-i mai spun că o aşteaptă cu răbdare să atingă această vârstă. Toată stima şi tot respectul”, a spus Liliana Agheorghicesei.
Drept răspuns la mesajul transmis de femeia care a depăşit un secol de viaţă, sărbătorita Stela Popescu a zâmbit şi a spus: „Şi eu o invit de pe acuma la ziua mea, la 106 ani. Dânsa va avea ceva ani atunci...” Publicul s-a amuzat şi a aplaudat îndelung prestaţia artiştilor de pe scenă: Stela Popescu, Alexandru Arşinel şi Ana Maria Donosa. Artistele au primit flori de la spectatori, în aplauzele întregii săli. Puţin retras, Alexandru Arşinel, şugubăţ cum îl ştim, în timp ce colega lui Stela Popescu primea diplomele, a îndemnat publicul să aducă tot ce mai are... „Vă rugăm, dacă cineva mai are ceva de dat să vină acum... Dacă mai stăm puţin se adună la diplome!... Nu mai ştim cum să le cărăm.”
Telefoanele mobile trebuie închise în timpul spectacolului
Am mai consemnat acest lucru neplăcut şi cu alte ocazii şi o fac şi acum. Sucevenii care merg la spectacol cu telefoanele mobile ar trebui să ştie că acestea trebuie obligatoriu închise pe timpul spectacolului, în semn de respect pentru artişti şi pentru ceilalţi spectatori. Mai mult ca oricând, în timpul spectacolului aniversar „La mulţi ani, Stela!” s-au auzit exasperante soneriile telefoanelor. A fost foarte deranjant şi pentru actori, dar şi pentru spectatorii care doreau să se bucure de un act artistic, nu să fie agresaţi de soneriile stridente ale telefoanelor mobile. Să spunem că în sală erau şi multe persoane de vârsta a treia care poate nu ştiau cum să închidă telefonul mobil... Poate fi o scuză. Dar puteau să îşi lase acasă telefoanele pentru două ore. Este un lucru care nu ne face cinste şi mulţi invitaţi o să spună că publicul din Suceava nu ştie cum să se comporte în timpul unui spectacol. Pe viitor, ar fi bine să ne respectăm mai mult artiştii şi semenii. Nu este greu să apăsăm pe un buton şi să evităm aceste situaţii jenante, care nu ne fac cinste şi care până la urmă ţin de educaţie, de bunul-simţ al fiecăruia.