Solistul Gabriel Cotabiţă a fost întâmpinat de suceveni duminică seară, 6 martie, cu ovaţii şi aplauze la scenă deschisă, în cadrul Concertului Primăverii „Domnişoară nu pleca”, desfăşurat pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava. Elegant, cu un aer tineresc, bine dispus, copleşit din când în când de emoţii, artistul a interpretat cele mai cunoscute şlagăre ale sale, acompaniat de Orchestra Filarmonicii de Stat Botoşani, sub bagheta dirijorului Daniel Manasi.
Prezentatorul spectacolului, Liviu Sorinel de la Dios Artist, a fost cel care l-a sunat pe Gabriel Cotabiţă şi i-a propus să facă un turneu „ca pe vremuri”. Artistul a acceptat şi aşa s-a născut Concertul „Domnişoară nu pleca”, un spectacol muzical cu un repertoriu inedit, dedicat primăverii şi zilei de 8 Martie – Ziua Internaţională a Femeii. Publicul a ascultat lucrări simfonice de largă popularitate, canţonete, muzică pop, etno din repertoriul naţional şi internaţional.
„Vă iubesc pentru că fără gândurile voastre n-aş fi putut să revin”
Atunci când a păşit pe scenă, în aplauzele publicului, Gabriel Cotabiţă s-a emoţionat puternic şi, ajuns în faţa microfonului, i-a mulţumit acestuia pentru posibilitatea ce i s-a oferit să fie din nou în faţa lui. „Pentru această seară am ales mai multe cântece, şlagăre de la începutul carierei mele şi până în prezent. Vă iubesc pentru că fără gândurile voastre n-aş fi putut să revin. M-am hotărât să revin şi nu scăpaţi de mine...”, au fost câteva frânturi de gând transmise de marele artist, însoţite de bucuria revenirii pe scenă după gravele probleme de sănătate pe care le-a avut anul trecut.
„Noapte albastră” a fost prima piesă interpretată de Cotabiţă pe scena suceveană, piesă urmată de alte câteva: „Prima iubire şi ultima”, „Domnişoară nu pleca”, „Raiul e pe pământ” (înainte de această piesă artistul a spus că în versurile cântecului descoperim motivul pentru care „a trebuit să mă întorc”), „Trece vremea”, „Ave Maria”. După fiecare piesă, publicul l-a răsplătit pe Gabriel Cotabiţă cu multe aplauze, acesta fiind semnul de preţuire pentru revenirea sa pe scenă, pentru sinceritate şi pentru efortul pe care l-a făcut să bucure inimile sucevenilor.
Pe mâini bune...
Pe placul publicului au fost şi ceilalţi doi invitaţi de seamă, tenorul Vlad Miriţă şi soprana Ianna Novac, care au cântat în prima parte a spectacolului, însoţiţi pe scenă de peste 40 de instrumentişti profesionişti de la Filarmonica de Stat Botoşani. După ce le-a urat tuturor femeilor din sală „La mulţi ani!”, cu prilejul zilei de 8 Martie, şi o primăvară frumoasă, „tânărul, talentatul Vlad Miriţă”, după cum l-a descris Cotabiţă, a făcut ce ştie el cel mai bine, a încântat publicul cu vocea sa deosebită, cu tandreţea din glas, cu bucuria interpretării, cu emoţia celui care vrea ca muzica sa să ajungă în inima fiecărui spectator. Pentru început a interpretat canţoneta „Santa Lucia”, după care a invitat-o alături de el pe soprana Ianna Novac, împreună cu care a interpretat o frumoasă baladă de dragoste. „Vă las pe mâini bune”, a spus mai apoi Vlad Miriţă, care a lăsat-o pe frumoasa soprană din Republica Moldova, fostă componentă a trupei Asia, să încânte sucevenii cu vocea ei puternică şi piese bine alese. Canţoneta „Mama” a fost una dintre piesele bine primite de public, în interpretarea sopranei. De când a devenit mamă, acum trei ani, soprana a spus că această piesă are o semnificaţie aparte. Artista a interpretat şi câteva piese cunoscute în limba rusă.
Piese celebre
Individual, dar şi împreună, cei trei artişti pe care i-a adunat impresarul Liviu Sorinel pe aceeaşi scenă au mai cântat piese celebre, cunoscute, arătând că ei înşişi, artiştii, „s-au descoperit o dată în plus pe scenă” şi au arătat publicului că sunt minunaţi şi merită aplaudaţi. Vlad Miriţă a mai interpretat „O, sole mio!”, „The prayer” (compusă de David Foster), împreuna cu Inna Novac, piesă cântată pentru prima dată în duet de Andrea Bocelli şi Celine Dion, „To All The Girls I've Loved Before”, împreună cu Gabriel Cotabiţă, „My Way”, o melodie care a devenit foarte cunoscută în interpretarea lui Frank Sinatra. La un moment dat, soprana Ianna Novac l-a invitat pe scenă pe „Alex cu chitara galbenă”, chitaristul Alexandru Gavril, care, împreună cu instrumentiştii Orchestrei Filarmonicii de Stat Botoşani, a acompaniat-o pe artistă la colajul „Folklorika”: „Lume, lume”, „Mociriţa cu trifoi”.
Seara de duminică s-a încheiat cu interpretarea emoţionantă a piesei “Ave Maria” de solistul Gabriel Cotabiţă, tenorul Vlad Mirinţă şi soprana Ianna Novac, acompaniaţi de Orchestra Filarmonicii Botoşani. Publicul s-a ridicat în picioare, a aplaudat la scenă deschisă. Orchestra Filarmonicii a oferit, în final, câteva minute de muzică instrumentală, timp în care invitaţii au ieşit de pe scenă, după care au fost rechemaţi de public, aplaudaţi şi ovaţionaţi minute în şir.
( 8 mar 2016, 11:24:13