Dorel Constantin Dumitraş, candidat de primar în Moara, este de părere că banii care au ajuns la bugetul comunei în ultimii opt ani puteau fi gestionaţi mult mai eficient în beneficiul populaţiei. Potrivit calculelor realizate de acesta, bugetul de care a beneficiat Primăria Moara este unul consistent, dar realizările nu au fost pe măsura banilor din vistierie, motiv pentru care i-a adresat o întrebare publică actualului primar.
„Domnule primar al comunei Moara, ce aţi făcut cu cei 10 milioane de euro pe care i-aţi avut pe mână în ultimii opt ani? Asta în condiţiile în care în fiecare an impozitele şi taxele locale s-au indexat cu 10%, fiind o povară pentru locuitorii din Moara, în comparaţie, spre exemplu, cu ceea ce se petrece la Ipoteşti, unde tarifele au rămas constante”, este nedumerirea lui Dorel Constantin Dumitraş.
Candidatul de primar în Moara are şi soluţii viabile pentru transformarea comunei în una de succes, cu o listă clară de priorităţi în investiţii.
Potrivit lui Dumitraş infrastructura va avea parte de o atenţie specială, şi asta pentru că mai toţi oamenii din comună cu care a discutat i-au semnalat această problemă.
„Din cei 50 de km de drumuri comunale, majoritatea arată ca acum 100 de ani, cu noroaie până în gât, drumuri pe care este o adevărată aventură să le parcurgi, mai ales după orice ploaie, cât de mică ar fi ea. Aceste drumuri vor fi reabilitate şi nu în patru ani, ci într-un timp mult mai scurt”, a arătat Dorel Constantin Dumitraş.
Lista priorităţilor pentru modernizarea comunei Moara
Dumitraş a mai enumerat şi alte priorităţi pe care le are în vedere în ceea ce priveşte investiţiile în Moara, una dintre acestea fiind introducerea reţelei de gaz metan, precum şi extinderea reţelei de apă, un proiect demarat în 1997, când s-au realizat circa 8 km de reţea, iar ulterior s-a extins pe porţiuni mici, total insuficient pentru nevoile actuale ale populaţiei.
„Grădiniţa şi celelalte unităţi de învăţământ din Moara care nu au mai beneficiat de investiţii majore în ultimii cinci ani în vederea modernizărilor sunt alte priorităţi care nu vor fi neglijate. Actul educaţional şi cei aproape 550 de copii care învaţă pe raza comunei Moara trebuie să beneficieze de condiţii cât mai civilizate, iar unul dintre obiectivele mele va fi exact pe această linie”, a menţionat Dorel Constantin Dumitraş.
Candidatul de primar în comuna Moara a mai adăugat că şi investiţiile pe linie de salubrizare trebuie să devină o prioritate, iar în acest sens trebuie achiziţionată o maşină performantă astfel încât timpul de colectare a gunoiului menajer să scadă de la două săptămâni la cel mult o săptămână.
Dorel Constantin Dumitraş este de părere că administraţia din Moara mai trebuie să achiziţioneze utilaje de deszăpezire şi un buldo-excavator care să deservească comuna pentru a nu mai sta la mâna unor persoane private în caz de necesitate.
„Imediată trebuie să fie şi intervenţia la reţeaua de iluminat a comunei, una învechită, cu lămpi de 30-40 de ani, care au eficienţă redusă şi costuri ridicate. Multe dintre proiectele cu care Moara se poate dezvolta pot şi vor veni din fonduri atrase de la bugetul Uniunii Europene. Moara are puterea de a asigura confinanţarea pentru obţinerea de fonduri europene, axă care dacă nu ar fi fost neglijată în ultimii opt ani astăzi am fi fost în cu totul alt punct al dezvoltării”, a încheiat Dorel Constantin Dumitraş.
( 7 mar 2016, 11:35:49
asteptam un raspuns de la tov.primar, documentat...desigur. intrebarea ar putea fi completata si asa: CUM ATI AJUNS TOV.PRIMAR SA PROFITATI DE PESTE 800 HECTARE DE TEREN AGRICOL din rezerva PUBLICA A COMUNEI MOARA?
Teren AGRICOL de pe urma caruia obtineti si profit dar si subventii de la statul roman.
de retinut ca moara are o suprafata TOTALA de 4186 Hectare.
la un calcul grosier 800 DE HECTARE teren agricol valoreaza peste 2 milioane de euro. daca se demonstreaza ca vi le-ati trecut ILEGAL IN PROPRIETATE, inseamna ca ati incasat probabil in mod NECUVENIT peste 500 de mii de euro subventie in 8 ani, nu?
cat din cele aproximativ 1500 de hectare cultivate anul trecut sunt in arenda, cate sunt cumparate pe bune si cate au fost traficate in mod josnic si lacom?
NU ERA DEMN SI CIVILIZAT SA LASATI AVEREA AGRICOLA A COMUNEI SA APARTINA IN CONTINUARE COMUNEI, IAR DVS.TOV.PRIMAR SA PLATITI O TAXA MODICA LA BUGETUL COMUNEI MOARA