Conducerea municipalităţii sucevene doreşte să dea o altă „faţă” sediului administrativ al Primăriei Suceava, odată cu reabilitarea energetică a clădirii, care se confruntă cu o serie de probleme din acest punct de vedere, uzura spunându-şi cuvântul.
„Vrem să facem o reabilitare energetică profundă a clădirii Primăriei Suceava, care să cuprindă anveloparea completă a clădirii, reabilitarea faţadei, izolarea planşeului superior, schimbarea ferestrelor şi reabilitarea instalaţiilor electrice, inclusiv a celor de iluminat”, a anunţat primarul Ion Lungu, care vrea să atragă fondurile necesare prin depunerea unui proiect de finanţare pe axa 3 a Planului Operaţional Regional, care vizează creşterea eficienţei energetice a clădirilor publice.
Modernizarea va fi făcută nu doar la exterior, ci şi la interior, printr-un alt proiect dorindu-se o reconfigurare a sălii de şedinţe a Consiliului Local.
„Actuala sală de Consiliu Local nu ne reprezintă aşa cum ar trebui. Vom face un concurs de proiecte pe această temă, să facem un fundal cu ceea ce ne reprezintă pe noi, precum Cetatea de Scaun, vom vedea atunci părerea specialiştilor. Până acum m-am concentrat mai mult pe proiectele mari de infrastructură, dar trebuie să avem şi o clădire a primăriei reprezentativă, pentru că avem mereu oaspeţi, înfrăţiri, iar clădirea municipalităţii este de asemeni o carte de vizită a oraşului”, a adăugat edilul sucevean.
Degradarea sediului Primăriei Suceava a devenit evidentă în ultimii ani, anumite porţiuni de faţadă fiind picate, afectate de infiltraţii de apă, vântul şuieră pe la geamurile vechi de pe vremea când acolo funcţiona o bancă, iar instalaţia electrică interioară a dat „rateuri” de multe ori, din cauza uzurii şi a materialelor folosite atunci când a fost construită clădirea, în 1996.