Unul dintre cele mai importante obiective ale municipalităţii sucevene pentru perioada următoare, demararea lucrărilor de execuţie a Sălii Polivalente, care va găzdui nu doar o mulţime de evenimente sportive, ci şi manifestări culturale sau evenimente la care publicul se anunţă a fi foarte numeros, necesită demararea, în paralel, a altui proiect. Este vorba de aducerea reţelelor de utilităţi, energie electrică, apă, canalizare şi gaz metan, în zona unde va fi construită Sala Polivalentă, adică pe suprafaţa de 12 hectare pe care municipalitatea a obţinut-o pe terenurile din spatele magazinului Metro.
„Un lucru bun care s-a întâmplat în şedinţa de Consiliu Local de săptămâna trecută a fost aprobarea creditului de 25 de milioane de lei pentru demararea lucrărilor de construire a Sălii Polivalente. Cât de curând vom veni în faţa Consiliului Local cu caietul de sarcini al licitaţiei de obţinere a acestui credit. Tot anul acesta vom face şi licitaţia pentru execuţie şi proiectare în acelaşi timp, iar pe cât posibil, să demarăm chiar de anul acesta lucrările de ridicare a Sălii Polivalente”, a declarat primarul Ion Lungu.
Pentru efectuarea lucrărilor, dar şi pentru ca Sala Polivalentă să poată fi utilizată, este necesară şi aducerea reţelelor de utilităţi, operaţiune pentru care va trebui demarat un proiect separat.
„Avem varianta să le aducem din zona cartierului ANL din zona Metro, unde am adus tot noi utilităţile, doar că trebuie să identificăm cele mai bune trasee. Ce avem prins în credit sunt doar lucrările de execuţie a Sălii Polivalente, trebuie să venim cu un proiect separat de aducere a reţelelor de utilităţi. Rămân optimist că în acest an vom demara lucrările la Sala Polivalentă, un obiectiv necesar Sucevei şi aşteptat de suceveni”, a adăugat edilul sucevean.
Conform studiului de fezabilitate, valoarea totală a investiţiei este de 13,8 milioane de euro, fără TVA, Sala Polivalentă cu 5.000 de locuri urmând să fie realizată dintr-un ansamblu de trei corpuri separate, cu regim de înălţime demisol+parter+1 etaj, cu o înălţime de 18 metri, dispus paralel cu bulevardul Sofia Vicoveanca.
Complexul sportiv include mai multe săli pentru desfăşurarea competiţiilor sportive şi antrenamentelor, care, la nevoie, pot fi utilizate şi pentru găzduirea unor manifestări publice, precum şi cabinete de fizioterapie şi kinetoterapie. Împrumutul de 25 de milioane de lei va trebui să fie rambursat în 10 ani, cu o perioadă de graţie de 2 ani.