Pentru prima dată de la deschidere, Cinematograful Modern din Suceava va găzdui un eveniment de gală a unui film românesc.
„Promovăm filmul românesc, de aceea, vineri, pe 4 martie, la Cinematograful Modern va rula filmul <Bilion Star Hotel>. Cu ocazia acestui eveniment vor fi prezenţi la Suceava regizorul Alecs Năstoiu, producătorul Ovidiu Vasu şi actorul Ciprian Belean”, a anunţat primarul Ion Lungu. Accesul în sală se va face până la ora 18.30, când invitaţii speciali din echipa de producţie vor face o prezentare a filmului şi şedinţe foto, pentru ca de la ora 19.00 să se facă proiecţia acestei premiere cinematografice.
Accesul la acest eveniment va fi liber pe bază de invitaţie sau pe baza rezervării efectuate pe: www.cinemamodernsuceava.ro.
„Billion Star Hotel” îi are în rolurile principale pe Rudy Moca, Nicu Mihoc, Dan Rădulescu şi Teo Marton şi este reconstituirea dramelor sufleteşti a trei personaje aparent ciudate – Sică Generalu’, Panait Surdu şi Arthur Popescu, care se întâlnesc într-un moment zero, într-un tren al vieţii.
Profilul psihologic al acestora începe să se contureze odată cu poveştile marcante ale vieţii personale, pe care şi le împărtăşesc cu naturaleţe pe parcursul călătoriei. Fiecare poveste este un „de ce” şi, totodată, un ghid de supravieţuire.
Arthur Popescu - un cuceritor descurcăreţ, îşi transformă drama într-un modus vivendi. Iubeşte femeile, le foloseşte şi pleacă. Fiecare dintre ele i se oferă, neoferindu-i, însă, nimic.
Panait Surdu - un sentimental neresemnat. Este abuzat sexual de tată şi, fără explicaţii, pierde prima şi singura iubire pe care o va căuta neîncetat şi pe care o va regăsi printre amintirile unei tinere orfane.
Sică Generalu’- „tatăl maternal” care se înconjoară de copii uitaţi de lume, cărora le oferă căldura unui cămin, pe care îi educă cu responsabilitate după regulile naturale ale disciplinei familiale. Este, în acelaşi timp, tatăl pe care şi l-ar fi dorit şi mama care l-a părăsit, suplinind prin acţiunile sale rolul acestora.
Flash-uri din viaţa acestor personaje se derulează concomitent cu mersul trenului. Un tren care se opreşte într-un timp şi într-un spaţiu, dar care continuă să meargă. Indiferent cât de vindicativă ar putea fi reîntoarcerea, trenul merge doar înainte.
Este o poveste cârpită din poveşti, spusă cu răbdare de Tata Rudi unui puşti “atent” care „înfulecă” povestea şi, cu minuţiozitate, ordonează piesele acestui puzzle cu mii şi mii de stele pe el.