Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
marţi, 23 feb 2016 - Anul XXI, nr. 44 (6157)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Foarte mulţi hoţi

Cât se fură în Suceava: Peste 4.500 de spargeri, din care aproape o mie din case

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul de furturi comise zilnic în judeţul Suceava rămâne foarte ridicat, analizele poliţiei arătând chiar o uşoară creştere. Spargerile de case, furturile din magazine ori din maşini sunt predominante, statisticile indicând că, zilnic, în medie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava primeşte câte 14 sesizări privind fapte de furt. O realitate este şi faptul că marea majoritate a faptelor se încadrează în categoria furturilor mărunte, ceea ce un înseamnă automat şi că prejudiciul este mic: de multe ori, hoţii au lăsat în casele sparte pagube de câteva ori mai mari, prin distrugerile create, decât valoarea efectivă a bunurilor sustrase.

 

Multe furturi din cauza neglijenţei proprietarilor

Conform analizei de bilanţ a IPJ Suceava, pe parcursul anului 2015 s-au înregistrat 4.558 de infracţiuni de furt, în creştere cu 164 de fapte, comparativ cu perioada ianuarie-decembrie 2014. Cele mai multe sunt furturile din locuinţe, nu mai puţin de 952 de case fiind călcate de hoţi pe parcursul anului 2015. La acest capitol, al furturilor din locuinţe, se înregistrează o uşoară scădere faţă de 2014, cu 63 de fapte.

Un aspect important este legat de numărul mare de furturi din locuinţe produse pe fondul neglijenţei proprietarilor.

Comisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, a precizat că, din totalul furturilor din locuinţe, 155 s-au produs din cauză că uşile de acces nu erau asigurate.

Majoritatea furturilor de acest gen sunt din case nelocuite sau aflate încă în diferite faze de construcţie. În condiţiile în care în multe cazuri proprietarii nici măcar nu şi-au încuiat uşile, sistemele de securitate sunt încă adevărate rarităţi.

 

Multă infracţionalitate, dar măruntă

După furturile din locuinţe urmează cele din societăţi comerciale, 567 de fapte pe parcursul anului trecut. Majoritatea, aproape 300, sunt furturi de pe rafturile magazinelor.

Alte 279 dintre furturile înregistrate anul trecut au fost din autoturisme, după care urmează furturile din genţi, poşete sau din  buzunare – 193 fapte, sau furturi de animale - 119.

În ceea ce priveşte furturile de maşini, acestea nu sunt în număr foarte mare în judeţ. Anul trecut s-au înregistrat 68 de fapte de furt de auto, din care 44 au fost aşa-numitele furturi de folosinţă, autovehicule sustrase şi apoi abandonate.

„Pozitiv este faptul că pe parcursul anului 2015 nu s-au înregistrat furturi de case de bani sau din interiorul acestora, din perimetrul spaţiilor bancare, case de schimb valutare şi amanet”, a declarat comisarul Ionuţ Epureanu. 

La capitolul aspecte pozitive acesta a menţionat faptul că numărul infracţiunilor comise în spaţiul public a fost în scădere în ultima perioadă, fie că a fost vorba de furturi, tâlhării sau agresiuni.

„Pozitiv este faptul că în mediul stradal nu au fost sesizate infracţiuni de omor, viol, tentativă de viol, loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, tâlhărie cu arme de foc sau urmate de moartea victimei, furturi asupra caselor de schimb valutar sau amanet etc.”, a menţionat Epureanu.

Aşadar, dacă ar fi să concluzionăm, judeţul Suceava a fost destul de ferit în ultima perioadă de infracţiuni grave, comise de bande organizate în tâlhării sau spargeri la pont, însă mica infracţionalitate este la cote ridicate şi în creştere. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cât se fură în Suceava: Peste 4.500 de spargeri, din care aproape o mie din case.
 Vizualizări articol: 5072 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Cât se fură în Suceava: Peste 4.500 de spargeri, din care aproape o mie din case5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(24 feb 2016, 00:53:06
si politia de ce sai prinda ? ca judecatori oricum le da drumul dupa cel mult 24 ore . mai bine lasatii asa nu va mai obositi si nu mai cheltuiti bani publici cu iei.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sos grecesc de castraveți Răcoritor, ușor și foarte rapid, acest sos se prepară la rece și se poate servi deopotrivă între aperitive, cât și ca însoțitor delicios al unor feluri consistente, precum fripturileAvem nevoie de:500 g iaurt natural ( preferabil... Citeşte