Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) a publicat calendarul cursurilor de pregătire gratuită pentru examenul de bacalaureat pe care instituţia le organizează la acest an. Informaţii complete privind orarul după care elevii pot frecventa aceste meditaţii, cadre didactice şi spaţiile de desfăşurare au fost publicate la adresa www.usv.ro, la secţiunea „Consultaţii bacalaureat”.
Reamintim că elevii suceveni, dar şi din judeţele limitrofe, care doresc să se pregătească suplimentar pentru examenele de bacalaureat şi admitere la facultate au şansa de a face ore, gratuit, cu profesori ai Universităţii din Suceava. Disciplinele pentru care se organizează cursuri de pregătire sunt limba şi literatura română, matematică, informatică, fizică, istorie, filosofie, sociologie, geografie, logică, economie.
Lecţiile încep săptămâna viitoare
Primele sesiuni de pregătire de la USV au loc la finele lunii februarie. La matematică, cursurile vor avea loc în perioada 27 februarie – 4 iunie, în Corpul B, lecţiile urmând să fie predate de lector dr. Angela Paicu, prof. dr. Bianca Satco, lector dr. Marius Marchitan şi lector dr. Tudor Colomeischi. La limba română, orarul de pregătire este realizat pentru intervalul 11 martie – 3 iunie, lecţiile fiind susţinute de conf. univ. dr. Mariana Boca, conf. univ. dr. Aurel Buzincu, conf. univ. dr. Daniela Petroşel, conf. univ. dr. Ovidiu Morar, în Corpul A al instituţiei.
La informatică, meditaţiile au loc în perioada 29 februarie – 6 iunie, cu asistent univ. dr. inf. Adina Bărîlă şi asistent univ. dr. ing. Ovidiu Gherman, în Amfiteatrul Remus Răduleţ din Corpul D.
Fizica va fi predată de conf. univ. dr. Cristian Pîrghie, în fiecare marţi, în laboratorul de fizică din Corpul B, începând cu data de 2 martie, iar cursurile de geografie vor fi susţinute de conf. univ. dr. Despina Vasilcu, în fiecare miercuri, începând cu 2 martie, în sala E209.
Conf. univ. dr. Florin Pintescu va pregăti elevii la istorie, începând cu data de 9 martie, iar conf. univ. dr. Bogdan Popoveniuc va preda filosofia.
Întrucât conţinuturile vizate sunt din toţi cei patru ani de liceu, la pregătire vor putea participa nu doar elevii claselor a XII-a, ci şi din clasele anterioare.
Consultaţiile sunt concepute sub forma unor module interactive şi vor putea fi personalizate în funcţie de nivelul de pregătire al elevilor participanţi.
„Programul de pregătire se înscrie în cadrul acţiunilor organizate de USV pentru îmbunătăţirea rezultatelor obţinute la examenul de bacalaureat. Prin profesionalismul profesorilor săi, USV doreşte să contribuie la obţinerea unor rezultate notabile de către elevii de liceu din Suceava şi din judeţele învecinate”, au transmis reprezentanţii USV.