De aproape trei ani, zeci de copii din Moara Nica sunt nevoiţi să urmeze cursurile de la grădiniţă într-o locaţie improvizată. În 2013, vechea grădiniţă din Moara Nica a fost demolată pentru a face loc sediului actualei primării. La acea vreme, primarul în funcţie a promis că în scurt timp se vor demara lucrările pentru construcţia unei noi clădiri în care cei peste 70 de copii să-şi poată desfăşura activitatea educaţională în condiţii civilizate.
S-au dovedit doar vorbe goale, pentru că nici acum, în 2016, nu s-a turnat nici măcar temelia pentru o nouă grădiniţă.
„Planuri pentru o nouă grădiniţă existau încă dinainte de demolarea celei vechi. Totul trebuia să se întâmple într-un timp rezonabil, dar după cum se poate vedea şi acum, grădiniţa nouă este doar un vis. Din păcate, la trei ani de la demolarea vechii grădiniţe nu avem nici măcar un proiect, darămite o clădire nouă”, a arătat Dorel Constantin Dumitraş, consilier local şi candidat pentru funcţia de primar în Moara.
Acesta a explicat că în cei trei ani şi jumătate de când se află în structurile Primăriei Moara a încercat de mai multe ori să discute cu primarul în funcţie problema construcţiei noii grădiniţe, dar de fiecare dată s-a izbit de reticenţa acestuia.
Pentru acest an, s-au alocat totuşi 250.000 de lei pentru noua grădiniţă, o sumă mult prea mică faţă de necesarul de 1.950.000 de lei, atât cât sunt estimate costurile totale pentru această investiţie.
„Este o sumă infimă faţă de ceea ce ar trebui, dar dacă lucrurile se mişcau acum trei ani, copiii din Moara şi Bulai puteau învăţa deja într-o clădire la standarde europene. S-a tărăgănat intenţionat demararea acestui proiect şi nu înţeleg care au fost motivele pentru care domnul primar i-a lăsat pe cei mai bine de 70 de copii să înveţe într-un spaţiu amenajat la căminul cultural, undeva la etaj şi fără spaţii de joacă în aer liber”, a menţionat Dorel Constantin Dumitraş.
În opinia candidatului la funcţia de primar al comunei Moara, un astfel de proiect, ca de altfel multe altele de interes pentru toată comunitatea, putea fi realizat din fonduri europene. Din păcate, cu actuala conducere a primăriei, Moara este corigentă la capitolul absorbţiei fondurilor europene, iar toate acestea se răsfrâng negativ asupra populaţiei.