Lipsa unui spaţiu adecvat găzduirii a mii de spectatori şi desfăşurării unor manifestări artistice sau sportive de amploare a dus la ratarea şansei ca Suceava să se promoveze pe plan naţional şi internaţional, găzduind selecţia finală a artiştilor şi trupelor pentru Eurovision.
„Am fost contactat de Televiziunea Naţională şi întrebat dacă avem Sală Polivalentă. Dacă am fi avut, selecţia Eurovision se făcea la Suceava. Nu avem, încât asta e... Ne trebuie o Sală Polivalentă”, a spus ieri primarul Ion Lungu, care a demarat proiectul construirii acesteia cu ani în urmă, în vreme ce finanţările necesare au întârziat să apară.
Tocmai de aceea, la alocarea bugetului pentru acest an, el a propus accesarea unui credit de cinci milioane de euro, cu care să fie pornită investiţia, în speranţa că astfel vor putea fi atrase fonduri şi de la Guvern, sau din alte surse.
„Demararea acestui proiect a fost aprobată de principiu în Consiliul Local, la discutarea proiectului de buget, dar pentru accesarea acestui credit de 25 de milioane de lei necesar pentru demararea lucrărilor va trebui ca luna aceasta să vin cu un proiect în Consiliul Local. Următoarea etapă este cea de realizare a unui caiet de sarcini, să aprobăm organizarea licitaţiei, să mergem la Ministerul de Finanţe etc. Dar este un proiect foarte important pentru comunitate, pe care vreau să-l demarăm cât mai repede”, a menţionat Lungu.
Conform proiectului existent, Sala Polivalentă Suceava va avea 5.000 de locuri pentru spectatori.
Spectacolele în urma cărora vom afla piesa care va reprezenta România la Eurovision se vor desfăşura la Sala Polivalentă din Baia Mare, care are o capacitate de aproximativ 2500 de locuri.
Cele două evenimente - semifinala de vineri, 4 martie, şi finala din 6 martie - vor fi transmise în direct de TVR. Câştigătorul selecţiei naţionale va urca pe scena de la Stockholm pe 12 mai, în a doua semifinală a concursului, iar finala va avea loc pe 14 mai.