La doar patru săptămâni de la vacanţa de iarnă, preşcolarii şi elevii tuturor ciclurilor de învăţământ au parte de încă o săptămână de odihnă.
Peste 115.000 de elevi suceveni au intrat de sâmbătă în vacanţa intersemestrială, care se va încheia pe 14 februarie, potrivit structurii anului şcolar în curs.
Semestrul al doilea începe pe 15 februarie şi se încheie vineri, 24 iunie, în perioada 23 aprilie - 3 mai 2016 fiind programată vacanţa de primăvară.
Săptămâna 18–22 aprilie 2016 din semestrul al doilea este dedicată activităţilor extracurriculare şi extraşcolare, în cadrul programului numit „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”. Totuşi, la decizia şcolii, programul poate fi organizat şi în altă perioadă din semestrul al doilea, dar nu mai târziu de data de 27 mai 2016.
Vacanţa de vară începe pe 25 iunie, însă cursurile claselor a XII-a şi a XIII-a se încheie mai devreme cu trei săptămâni, iar cursurile claselor a VIII-a se încheie mai devreme cu o săptămână.
Pe 22 februarie începe simularea evaluării naţionale
Cel de-al doilea semestru este unul încărcat pentru elevii claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a, dar şi pentru cei care se află la finele ciclurilor gimnazial şi liceal.
Primii care vor trece prin focul evaluărilor sunt elevii de clasa a VIII-a. În zilele de 22 şi 23 februarie aceştia vor susţine simularea evaluării naţionale (limba şi literatura română şi matematică). Rezultatele vor fi afişate pe 4 martie.
Calendarul simulării examenului de bacalaureat începe pe data de 7 martie 2016, când liceenii din clasele a XI-a şi a XII-a vor susţine proba la limba şi literatura română. Pe 9 martie 2016 va fi organizată proba obligatorie a profilului, iar pe 10 martie, simularea probei la alegere a profilului şi specializării (numai pentru elevii clasei a XII-a). Pe 18 martie vor fi afişate rezultatele. Elevii de clasa a XI-a care vor simula probele examenului de bacalaureat vor susţine doar două probe: română şi matematică sau istorie.
În martie sunt programate evaluările elevilor de clasa a II-a, a IV-a şi a VI-a. Elevii claselor a II-a şi a IV-a vor fi evaluaţi la limba română şi matematică, iar cei de-a VI-a vor susţine testarea la limbă şi comunicare şi matematică şi ştiinţe. Rezultatele obţinute nu se trec în catalog.