Dosarul instrumentat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava, în care este inculpat comisarul-şef Ioan Crap trebuie soluţionat în termen de 4 luni. Aşa au decis ieri judecătorii de la Tribunalul Suceava, care au fixat ca termen limită data de 31 mai 2016.
Contactat telefonic, comisarul-şef Ioan Crap, fost şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava, consideră normală decizia instanţei de judecată.
„Potrivit statutului poliţistului, în momentul în care ni se aduce la cunoştinţă calitatea de inculpat nu mai avem toate drepturile. Am fost pus la dispoziţie, dar nu pot sta la infinit cu acest statut. Dacă sunt vinovat să fiu trimis în judecată, dacă nu să-mi recapăt drepturile pe care le aveam. Sunt inculpat din iunie 2014, iar plângerea la instanţă am depus-o după 1 an şi 7 luni. Nu mă războiesc cu nimeni, îmi cer doar nişte drepturi”, a comentat comisarul-şef Ioan Crap.
În momentul în care procurorii DNA au început urmărirea penală şi i-au adus la cunoştinţă calitatea de inculpat, comisarul-şef Ioan Crap ocupa funcţia de şef interimar al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava. Comisarul-şef Ioan Crap este cercetat sub aspectul săvârșirii infracţiunii abuz în serviciu contra intereselor publice.
„Din ordonanța de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că există date şi indicii temeinice potrivit cărora, la data de 6 aprilie 2014, inculpatul Crap Ioan, în virtutea atribuţiilor sale de serviciu de adjunct al şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava, la solicitarea telefonică a unei persoane (preot) şi-a încălcat atribuţiile de serviciu şi a intervenit pe lângă un agent de poliţie din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere din cadrul IPJ Suceava, aflat în timpul serviciului cu un autoturism prevăzut cu staţie radar, pentru ca acesta să nu dispună măsura reţinerii permisului de conducere al unei persoane cu funcție de conducere la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură, Centrul Judeţean Suceava şi sancţionarea contravenţională a acesteia, deşi agentul constatase încălcarea prevederilor legale, ce impunea luarea acestei măsuri”, se menţiona în comunicatul DNA din 2014.
Preotul care a sunat este Cătălin Axinte, fost consilier administrativ la Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, iar persoana pentru care s-a intervenit era Delia Moldoveanu, fostul director executiv adjunct al APIA Suceava.
În acelaşi dosar, procurorii DNA Suceava l-au audiat şi pe agentul Alexandru George Tauciuc, cel care a oprit-o în trafic pe Delia Moldoveanu.
Faţă de agentul Poliţiei Rutiere s-au început verificări pentru infracţiunile de abuz în serviciu şi luare de mită, acesta având calitatea de suspect.
( 2 feb 2016, 12:06:54