Funcţia de primar în Moara este vizată de un tânăr care doreşte să schimbe faţa comunei, să interacţioneze cu oamenii şi să asigure transparenţă totală în cheltuirea banului public. Dorel Constantin Dumitraş este convins că toate acestea pot fi duse la îndeplinire, iar discuţiile pe care le-a avut cu locuitorii comunei Moara au avut darul de a-l convinge să se implice în lupta pentru fotoliul de primar.
În vârstă de 39 de ani, Dorel Constantin Dumitraş a intrat în politică în urmă cu patru ani, iar la alegerile locale din 2012 a devenit consilier local în Moara din partea UNPR, ulterior fiind ales în funcţia de viceprimar. Din motive destul de neclare, primarul din Moara a iniţiat o hotărâre de Consiliu Local prin care a propus şi reuşit schimbarea lui Dorel Constantin Dumitraş din funcţia de viceprimar în octombrie 2015, acesta continuându-şi acum activitatea în calitate de consilier local.
În cei mai bine de trei ani petrecuţi în administraţia locală, Dorel Constantin Dumitraş a reuşit să se familiarizeze cu problemele locuitorilor comunei Moara şi spune că împreună cu oamenii din jurul său a identificat şi soluţii concrete de rezolvare.
„Sunt lacune mari în activitatea administraţiei locale din Moara, dar cea mai importantă este lipsa de transparenţă în relaţiile cu oamenii legat de cheltuirea banului public. Sunt foarte multe cazuri în care banii s-au cheltuit haotic şi fără discernământ, asta pentru a nu spune alte cuvinte, iar toate acestea în detrimentul contribuabilului. Chiar şi o parte din proiectele derulate în comună, unele dintre ele de mare impact, au fost tratate superficial, iar toate acestea au creat o stare de nemulţumire în rândul oamenilor”, a arătat Dorel Constantin Dumitraş.
„Lipsa de interes faţă de nevoile oamenilor trebuie eliminată cât mai rapid”
În opinia acestuia, de-a lungul timpului s-au creat diverse grupuri de interese în administraţia locală din Moara, iar nevoile cetăţeanului de rând sunt ignorate sistematic şi cu bună-ştiinţă.
Din acest motiv s-a ajuns, în opinia lui Dorel Constantin Dumitraş, ca o serie de contracte să fie atribuite preferenţial unor firme de casă şi la preţuri mult peste cele practicate pe piaţă.
„Pe linie de salubrizare sunt reclamaţii şi nemulţumiri, inclusiv vizavi de preţurile practicate, dar şi faţă de perioada de timp la care se ridică gunoiul. În ceea ce priveşte fondurile europene, Moara este probabil un exemplu negativ. Comune din jurul nostru, cu bani mai puţini la buget, au reuşit să acceseze fonduri importante. La Dărmăneşti, de exemplu, s-au asfaltat până şi drumurile agricole, în timp ce la Moara sunt încă foarte multe drumuri comunale pietruite. Lipsa de interes faţă de nevoile oamenilor trebuie eliminată cât mai rapid, iar dezvoltarea comunei trebuie să primeze în faţa oricărui alt interes”, a concluzionat Dorel Constantin Dumitraş.
( 1 feb 2016, 20:13:04