Modernizarea sistemului de termoficare al municipiului reşedinţă de judeţ, care asigură căldura şi apa caldă pentru aproape 50.000 de suceveni, se află pe lista de priorităţi a administraţiei locale, care, de comun acord cu Thermonet, societatea care a preluat această activitate după falimentul Termica, vrea să facă o serie de investiţii finanţate atât din bugetul propriu, cât şi din fonduri europene.
„Am solicitat celor de la Thermonet să vină cu propuneri concrete de investiţii la reţelele de transport şi distribuţie a energiei termice, mai ales că, în paralel, lucrăm la proiect de finanţare pe fonduri europene. Am fost asigurat că zilele acestea ne vor prezenta un program concret de priorităţi pentru acest an, dar şi pe termen lung, să îl discutăm cu consilierii locali, apoi cu asociaţiile de proprietari. De asta am şi amânat puţin şedinţa cu reprezentanţii asociaţiilor de proprietari, pentru că atunci când vor veni, vreau să le prezentăm o serie de măsuri minime care să fie puse în aplicare anul acesta pentru îmbunătăţirea funcţionării sistemului, remedierea problemelor din unele puncte vulnerabile, dar şi pentru o contorizare mai bună a consumurilor, conform angajamentelor luate de Thermonet”, a precizat primarul Ion Lungu.
Conducerea municipalităţii sucevene este determinată să investească în modernizarea sistemului de termoficare centralizată, mai ales în contextul evenimentelor recente din judeţ, când locuitorii din Câmpulung Moldovenesc, dar şi şcolile şi spitalul din acest oraş, au rămas fără căldură timp de mai multe zile, pe un ger cumplit, din cauza unui blocaj apărut la magistrala de gaz care alimentează municipiul din zona de munte.
(26 ian 2016, 14:17:00
Tevile prin apartamente sunt ruginite, au peste 40 ani. Ar fi de dorit sa se aiba in vedere un plan al Primăriei Suceava, pentru atragerea de fonduri europene în vederea modernizării rețelei de distribuție a agentului termic pe la subsoluri si prin apartamente, eventual si cu contributia locatarilor.