Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 ian 2016 - Anul XXI, nr. 18 (6131)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7742 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   12 imagini |   ø fişiere video

Sărbătoare

Şcoala Gimnazială “Al.I. Cuza” Fălticeni, la 174 de ani de existență

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şcoala Gimnazială “Al.I. Cuza” Fălticeni, una dintre cele mai vechi şcoli din zonă, a sărbătorit vineri, 22 ianuarie, 174 de ani de existenţă. Manifestările au început în faţa şcolii cu depunerea de coroane şi jerbe de flori din partea Consiliului Judeţean Suceava, a Primăriei municipiului Fălticeni, a conducerii şcolii, a cadrelor didactice, a elevilor şi a asociaţiei părinţilor. Printre cei prezenţi s-au numărat şi doi foşti elevi ai acestei şcoli cu funcţii administrative importante pentru comunitate, Cătălin Nechifor, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, şi primarul Cătălin Coman.

Cătălin Nechifor şi-a adus aminte de anii petrecuţi în această unitate de învăţământ, de profesionalismul şi munca depusă de cadrele didactice pentru formarea elevilor şi pregătirea pentru a deveni liceeni. „Şcoala <Cuza> înseamnă un pas important pentru mine în viaţă, este locul unde m-am format ca tânăr din clasa a III-a până în clasa a VIII-a, după care am trecut strada către <Nicu Gane>”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean.

După ceremonie, primarul Cătălin Coman, preşedintele Cătălin Nechifor, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alexandru Rădulescu, împreună cu elevi şi foşti elevi din diferite generaţii, cadre didactice, reprezentanţi ai diferitelor instituţii de la nivel judeţean şi local, au dansat Hora Unirii. 

Prof. Daniela Ilincăi, directoarea unităţii de învăţământ, a precizat: „În acest an şcoala sărbătoreşte 174 de ani de existenţă. Renumele ei este legat de elevii iluştri ce şi-au început anii de ucenicie în buchisitul slovelor în acest locaş de cultură: Nicu Gane, Eugen Lovinescu, Artur Gorovei, Ion Dragoslav, Horia Lovinescu, Vasile Ciurea, Alexandru Lambrior şi mulţi alţii. Aşa am ajuns să vorbim despre istoria şcolii scrisă în decursul celor peste 17 decenii de succese răsunătoare, cât şi de provocări care ne-au pus la încercare rezistenţa, dar şi puterea de a o lua de la capăt. Vreau să le mulţumesc celor cu care am împărtăşit reuşitele şi bucuriile, celor ce s-au regăsit uniţi de acelaşi ideal: de a modela caractere, de a creşte oameni frumoşi, de care să fim mândri că le-am fost dascăli”.

 

„Anotimpul cuvintelor”

Cu ocazia acestui moment festiv a fost lansată şi publicaţia anuală „Anotimpul cuvintelor”, revistă ce reuneşte între paginile ei cele mai interesante activităţi derulate în anul 2015, participarea la proiectele şi programele educative, importanţa implicării părinţilor în actul educaţional, necesitatea colaborării cu diverse instituţii, activitatea educativă şcolară şi extraşcolară, acţiunile de protecţia mediului. Sunt abordate şi teme recreative sau pentru o viaţă sănătoasă, cum ar fi „Clubul de engleză”, „Stil de viaţă sănătos”, „O minte sănătoasă, într-un corp sănătos”, dar şi pagini de proză şi poezie semnate de cei mai talentaţi elevi ai şcolii. Sub titlul „Emoţie, trăire, recunoştinţă”, putem citi „cuvântul părinţilor şi al foştilor elevi”, dar şi gândurile copiilor despre şcoală, copilărie etc. sau putem descoperi diverse pasiuni şi preocupări ale celei mai tinere generaţii de elevi a oraşului Fălticeni. 

 

Spectacol artistic la Centrul Cultural „Grigore Vasiliu Birlic”

Înainte de spectacolul artistic pus în scenă de elevii şcolii şi care s-a desfăşurat la Centrul Cultural „Grigore Vasiliu Birlic”, conducerea şcolii a oferit „celei mai tinere pensionare”, prof. Ana Stratulat, fostă directoare adjunctă a şcolii, o Diplomă de Excelenţă. Ana Stratulat a fost mesagerul “generaţiei de aur a slujitorilor acestei şcoli aflaţi într-o vacanţă permanentă”. Primarul Cătălin Coman a înmânat premii în valoare de 22.500 de lei, constând în laptopuri, video proiectoare, mobilier şcolar şi televizoare claselor de elevi care s-au remarcat în cadrul concursului „Participă activ, colectează selectiv”, Şcoala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” ocupând locul II în cadrul acestui concurs cu finanţare din bugetul local.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şcoala Gimnazială “Al.I. Cuza” Fălticeni, la 174 de ani de existență.
 Vizualizări articol: 2262 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Şcoala Gimnazială “Al.I. Cuza” Fălticeni, la 174 de ani de existență5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tășcuțe cu portocale Sunt clătite cu multă, multă umplutură, aromate, delicate, care mai și arată bine pe orice masă festivă.Avem nevoie de:6 foi de clătită obișnuite ( din 2 ouă, lapte și făină), 250g cremă de brânză sau brânză de vacă cu... Citeşte