Primarul din Siret, Adrian Popoiu, a anunţat că în ultimii doi ani în acest oraş au fost înfiinţate aproximativ 300 de locuri de muncă noi. Adrian Popoiu a precizat că după o lungă perioadă de cădere economică, oraşul Siret începe să-şi revină din punct de vedere economic, mai multe companii dezvoltându-şi activitatea în ultima perioadă de timp. Edilul oraşului Siret a amintit că începând din anul 1993 şi până 2008, au dispărut nu mai puţin de 3.000 de locuri de muncă. Astfel, în această perioadă în Siret au fost închise firma Zimbru, fabrica de prelucrare a laptelui, fabrica de covoare Sircovtex (care la un moment dat asigura 1.800 de locuri de muncă), precum şi fabrica Swedwood, aceasta fiind ultima mare unitate economică din Siret, cu circa 550 de locuri de muncă.
„În vara anului 2008, când am venit la primărie, toate aceste fabrici erau închise. Apoi, în decembrie 2008, Schweighofer Holzindustrie a cumpărat fabrica Swedwood, iar o parte din personalul disponibilizat a fost reangajat. A urmat apoi o lungă perioadă de stagnare economică, datorată în primul rând crizei economice severe care a afectat România, dar şi neîncrederii investitorilor. Mai trebuie spus că în 2015 s-a închis şi firma portugheză Filobranca Eastern Europe, unde lucrau mai puţin de 100 de angajaţi”, a explicat Adrian Popoiu.
El a subliniat că după aceste etape, evoluţia economică a oraşului Siret a fost una pozitivă în ultimii doi ani, având în vedere că în această perioadă au fost înfiinţate aproximativ 300 de locuri de muncă, dintre care peste 200 doar în anul 2015. „Economia sireteană îşi revine”, a ţinut să precizeze primarul oraşului Siret.
Adrian Popoiu a arătat că firma care a făcut cele mai multe angajări a fost SC Luar Com, 150 de persoane având locuri de muncă la această companie, urmând ca numărul locurilor de muncă la această companie să crească din luna ianuarie a acestui an. Printre companiile care au făcut angajări în ultimii doi ani se mai numără SC Schweighofer Holzindustrie Siret - 30 de persoane, SC SYM RSC Siret - 28 de persoane, SC Fertisol - 22 de persoane şi SC Cora Timber Transilvania - 20 de persoane.
Adrian Popoiu a mai spus că alte 50 de persoane au fost angajate de firme mici şi de instituţiile din Siret, iar siretenii au mai fost angajaţi şi la fabricile Schweighofer Holzindustrie şi Egger din Dorneşti.
Pe de altă parte, Popoiu a declarat că Primăria Siret va continua acţiunile pentru dezvoltarea economică a oraşului, până în luna martie a acestui an urmând să fie depusă documentaţia la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice pentru obţinerea avizelor necesare în vederea deschiderii unui parc industrial. Adrian Popoiu a arătat că parcul industrial ar urma să fie deschis în apropierea vămii cu Ucraina, pe un teren cu o suprafaţă de 15,5 hectare.