Tinerii suceveni din medii defavorizate, născuţi între anii 1991 şi 1999 inclusiv, elevi sau absolvenţi de liceu, şcoli profesionale sau şcoală gimnazială, pot să obţină permisul de conducere pentru categoriile B, C sau D (incluzând tractoare agricole sau forestiere, troleibuze şi tramvaie) cu sprijinul MOL România. MOL România şi Fundaţia pentru Comunitate au lansat Programul MOL „Permis pentru Viitor”. Prin acest program vor fi acoperite cheltuielile necesare obţinerii permisului de conducere (şcoala de şoferi şi taxele adiacente) pentru 25 de tineri din medii defavorizate, pentru care existenţa permisului este o condiţie sau un avantaj în obţinerea unui loc de muncă, ori un instrument benefic în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu în cazul celor care se află deja în activitate.
Programul MOL „Permis pentru Viitor” se derulează în parteneriat cu Salvaţi Copiii România, Asociaţia de Protejare a celor Talentaţi „Nyilas Misi”, Fundaţia Principesa Margareta a României şi Fundaţia „Sfântul Francisc”. Tinerii se pot înscrie la Programul MOL “Permis pentru Viitor” până pe 19 ianuarie. Un solicitant poate să obţină finanţare în valoare maximă de 3.000 de lei pentru: acoperirea integrală sau parţială a costurilor obţinerii permisului de conducere categoriile B, C, D, tractoare agricole sau forestiere, troleibuz, tramvai; acoperirea integrală sau parţială a costurilor obţinerii permisului de conducere categoriile C, D, tractoare agricole sau forestiere, troleibuz, tramvai. Este important ca tinerii să ştie că se pot înscrie la organizator sau la o singură organizaţie parteneră, cu o singură solicitare.
Dosarul de participare se trimite într-un singur exemplar prin poştă, la adresa: Fundaţia Pentru Comunitate, 400110 Cluj, OP 1, CP 1141. Pe plic se menţionează: Program MOL „Permis pentru Viitor”. Termenul limită de depunere a documentaţiei (data expedierii poştale) este 19 ianuarie. Nu vor fi evaluate dosarele trimise după termenul limită sau cele incomplete.
Fundaţia va informa fiecare solicitant în scris, prin e-mail sau poştă, asupra rezultatului final
Dosarele complete vor fi evaluate de specialişti în educaţie şi asistenţi sociali, iar decizia se ia de conducerile organizaţiilor partenere. Punctajul se va acorda în funcţie de rezultatele la învăţătură, scrisoarea de motivare şi situaţia socială. Lista câştigătorilor va fi aprobată de Consiliul Director al Fundaţiei Pentru Comunitate. Fundaţia va informa fiecare solicitant în scris (prin e-mail sau poştă) asupra rezultatului final al programului, după care va încheia contracte cu solicitanţii câştigători. Câştigătorii vor primi sponsorizarea doar după semnarea şi returnarea contractului de sponsorizare.
Suma acordată fiecărui câştigător va fi virată în contul bancar menţionat în contractul de sponsorizare. Detaliile privind decontul referitor la suma sponsorizată vor fi precizate în contractul de sponsorizare. Rezultatele vor fi publicate pe site-urile www.pentrucomunitate.ro şi www.molromania.ro până la data de 15 februarie 2016, iar câştigătorii vor fi înştiinţaţi în scris până pe 1 martie 2016. Informaţii şi detalii suplimentare se pot obţine sunând la numărul de telefon 0752 018 760 (în zilele lucrătoare, între orele 10.00-17.00) sau scriind pe adresa de e mail talente@pentrucomunitate.ro. Documentele de studiu se prezintă în copie, iar documentele expediate nu vor fi returnate solicitanţilor. Ghidul programului şi formularele de aplicare se găsesc pe site-ul www.pentrucomunitate.roprecum şi www.molromania.ro. Detalii şi formularul de aplicare: http://pentrucomunitate.ro/web/index.phpoption=com_content&view=article&id=518&Itemid=116&lang=ro