Proiectul de repartizare a banilor pentru echilibrarea bugetelor localităţilor din judeţ, luat în dezbatere, ieri, de Consiliul Judeţean Suceava, întrunit în şedinţă extraordinară, nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi aprobat. Dintre cei 30 de consilieri judeţeni prezenţi, 17 au votat „pentru”, nouă au votat „împotrivă” şi patru s-au abţinut. Pentru a fi aprobat, proiectul ar mai fi avut nevoie de două voturi ”pentru”. Printre cei care nu şi-au dat votul proiectului iniţiat de preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, a fost şi vicepreşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, Cristina Teodorovici, transformată din liberală în social-democrată în toamna anului trecut. Teodorovici a devenit membru PSD şi a primit şi funcţia de vicepreşedinte în partid în baza celebrei ”Ordonanţe Dragnea”, iniţiată de actualul preşedinte al PSD, Liviu Dragnea, care a permis aleşilor locali înainte de alegerile prezidenţiale să schimbe partidul pe lista căruia au candidat fără să-şi piardă mandatul.
Deşi PSD a încercat să-şi asigure ieri majoritatea în deliberativ, consilierul judeţean Nicolae Bosancu făcând efortul de a fi prezent la şedinţă, deşi tatăl său murise de câteva ore, obiectivul nu a fost atins atât din cauza abţinerii cel puţin ciudate de la vot a Cristinei Teodorovici, cât şi din cauza absenţei unor consilieri PSD.
Flutur: Nu e treaba PNL cum îşi asigură PSD majoritatea în Consiliul Judeţean
Întrebat ulterior şedinţei, în cadrul unei conferinţe de presă, cum apreciază gestul colegei sale de partid, preşedintele CJ şi al Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, Cătălin Nechifor, a declarat că nu doreşte să facă nici un comentariu şi că în deliberativ voturile se dau nu politic, ci ”după conştiinţa fiecărei persoane”. Nechifor a afirmat că pentru următoarea şedinţă extraordinară pe care o va convoca pentru aprobarea proiectului va avea ”o discuţie” cu toţi consilierii PSD pentru a le explica mai bine criteriile legale după care au fost repartizate fondurile pentru localităţi.
Explicaţia dată de consilierii liberali pentru votul ”împotrivă” a fost aceea că nu li s-a aprobat un amendament conform căruia sumele de la fiecare localitate să fie diminuate pentru a acoperi rata pe un an a unităţilor administrativ-teritoriale care nu şi-au onorat obligaţia de a plăti contribuţia în proiectul de management integrat al deşeurilor (SMID). Un număr de 46 de localităţi se află în această situaţie, iar CJ le-a acţionat în instanţă pentru a recupera banii.
Întrebat despre această abordare, ca localităţile care şi-au onorat corect obligaţiile contractuale să plătească acum şi pentru cele care nu au făcut-o, din partea unui partid care se revendică de dreapta, preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PNL, Gheorghe Flutur, a spus că nu ştie exact despre ce este vorba, dar oricum nu este treaba PNL cum îşi asigură PSD majoritatea în Consiliul Judeţean. ”PSD îşi pierde majoritatea în CJ, dacă şi consilieri de-ai lor nu le votează proiectele”, a fost comentariul lui Flutur, care a mai spus că, în opinia sa, PSD a împărţit banii pe criterii politice.
( 9 ian 2016, 11:19:59
Apăi, teodoroaica, după pocinogul cu cele câteva sute de transferuri ale elevilor făcute pe ochi alunecoși și portofel zburdalnic, la cât de numeros e efectivul de iepuri care ronțăie frunzele de morcov ce-i ies din koor, își mai închipuie cineva că poate avea „conștiință