Sucevenii sunt aşteptaţi astăzi, 8 ianuarie, de la ora 18:30, la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava, la „Concertul pentru Anul Nou 2016”, susţinut de Filarmonica Botoşani. Invitaţii Filarmonicii din Botoşani sunt: soliştii Paula Iancic, soprană, Tiberius Simu, tenor, Nicoleta Sasu, balerină, Alexandra Scriminţ, balerină, Adrian Scriminţ, balerin. Biletele pot fi cumpărate de la secretariatul Casei de Cultură Suceava şi costă 40 de lei şi 30 de lei pentru elevi, studenţi şi pensionari.
Tânărul tenor Tiberius Simu a început să descifreze tainele viorii şi apoi ale pianului la vârsta de 6 ani, la Cluj-Napoca. Din anul 1997 s-a hotărât să se dedice artei vocale, iar în 1999 a fost admis la Academia de muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, la clasa de canto a lui Valeriu Sorescu şi apoi la clasa de regie teatru muzical a asist. univ. Anca Mihuţ. După absolvirea cursurilor de studii aprofundate (Master) a fost admis la Academia Teatrului La Scala din Milano, unde a avut şansa de a lucra cu Luigi Alva, Leyla Gencer şi Luciana Serra şi a participat la cursurile de măiestrie ale lui Renato Bruson şi Mirella Freni. În 2004, Tiberius Simu a câştigat Premiul doi şi alte cinci premii speciale la Concursul internaţional de canto pentru tenori “Traian Grozăvescu” Lugoj, iar în 2005 a obţinut Premiul I la Concursul internaţional de canto „Hariclea Darclée” Brăila. În martie 2014, la Opera Naţională Română Cluj-Napoca, Tiberius Simu a semnat regia spectacolului „Văduva veselă” de Frany Lehar, un eveniment apreciat atât de public cât şi de critica de specialitate.
Soprana Paula Iancic şi-a început studiile muzicale la Liceul de Arta „Sabin Dragoi” din Arad, la clasa de pian a profesoarei Marinela Tudoran. Sub îndrumarea acesteia a studiat instrumentul timp de nouă ani, iar în 2009 a început studiile de canto clasic, la clasa profesoarei Felicia Fleter. A urmat cursurile de măiestrie vocală îndrumate de Mihaela Ispan (2009) şi Sorina Munteanu (2010), soliste ale Operei Naţionale din Bucureşti. Participările la concursurile de specialitate i-au adus Paulei şi recunoaşteri binemeritate. „Odată cu intrarea la Academia de Muzica <Gheorghe Dima> din Cluj-Napoca pot spune că sunt cu un pas mai aproape de realizarea visului meu de a deveni un cântăreţ profesionist”, a declarat Paula Iancic.