Fălticenenii au participat şi în acest an la Revelion în Piaţa „Nada Florilor” din municipiu, unde primăria a organizat concerte şi focuri de artificii. De la ora 22,30 pe scenă au urcat Valentin Bertea, Eusebiu Gafiţa, Larisa Nunvailer, trupa Maxim şi Lenuţa Rusu. Înainte de miezul nopţii, pe scenă a urcat Călin Brăteanu şi “Străjerii” din Dolheştii Mici, care împreună cu primarul Cătălin Coman au efectuat numărătoarea inversă până la intrarea în 2016, urându-le tuturor celor prezenţi să aibă un an mai bun, belşug, sănătate, împliniri şi tradiţionalul „La mulţi ani!”.
După discursul primarului, au urmat focuri de artificii, care au durat peste 10 minute, iar de la ora 00.15 a continuat spectacolul realizat de Primăria şi Consiliul Local Fălticeni, în colaborare cu Asociaţia Culturală “Vatra Satului”, cu urătura “Străjerilor” şi recitalurile susţinute de Sorin Filip şi Adriana Bucevschi.
Înainte de a se termina anul 2015 au fost lansate lampioane, iar câteva restaurante care au organizat revelioane „au furat” startul la focul de artificii.
Îmbrăcaţi adecvat pentru cele -10 grade Celsius şi „înarmaţi” cu câte o sticlă de şampanie, câteva mii de fălticeneni s-au adunat în ultimele 20 de minute ale anului 2015 în Piaţa „Nada Florilor”. Cei care au uitat de şampanie au primit un pahar de la câte o cunoştinţă sau de la alţi binevoitori care aveau rezerve. Petrecăreţii care nu au avut prieteni cu şampanie au găsit la chişcurile din Piaţa „Nada Florilor” ţuică şi vin fiert, iar urătorii flămânzi şi-au putut cumpăra shaorma, kebab şi sandvişuri.
După spectacolul de Revelion, în zona centrală a oraşului au intrat cei de la salubrizare, care au avut de strâns câteva containere de cioburi, sticle, pahare şi ambalaje de la diversele produse consumate.
Rădăşenenii au venit cu plugul la Primăria Fălticeni
Municipalitatea din Fălticeni a primit pe 31 decembrie urările artiştilor populari din comuna Rădăşeni. Un plug tradiţional tras de doi caii, acompaniat de o ceată de urători, s-a oprit pentru câteva zeci de minute în faţa Primăriei Fălticeni, unde au fost prezentate tradiţiile de Anul Nou din zona vecină urbei de pe Şomuz. Primarul Cătălin Coman şi-a întâmpinat oaspeţii cu colac şi ţuică, iar toţi cei prezenţi în zonă, fie funcţionari ai primăriei, fie cetăţeni aflaţi acolo întâmplător, s-au oprit preţ de câteva minute pentru a asculta pluguşorul compus de rapsodul popular Grigore Tulbure. Rădăşenenii (Grigore Tulbure – fluieraş şi urătură, Costel Manolache – cârmuitor plug, Costel Vatamanu, Lică Nichitoaia şi Ionel Onofrei – călăreţi, Costel Bălău – bici, Vasile Grecu – măsurător compas agricol şi Paul Mercore – urător) nu au venit cu mâna goală la târg. Ei au adus o coşarcă plină cu mere şi câteva sticle cu ţuică pe care le-au împărţit celor prezenţi. Pentru primarul Cătălin Coman, octogenarul Grigore Tulbure a adus un mânunchi de spice de grâu din recolta anului 2015, simbolul abundenţei şi al bogăţiei.
„Am venit cu pluguşorul, / Ca să vă arăm ogorul. / Cu cai bun, cu plug pentru arat / Sămânţă de semănat / Şi compas de măsurat / Şi cu acest mănunchi, de grâu frumos / A cărui bob simbolizează faţa Domnului Iisus Hristos / Secerat din Dealul Mare / Şi cu grijă păstrat / Dumneavoastră să vă fie dat / Să-l păstraţi până la vară / Când apare alt grâu iară. / Pâine bună şi gustoasă / S-o avem cu toţi pe masă / Grâule, din bobul tău / Mănânc pâine şi eu / Din tine se face colacul / Să mănânce şi săracul, şi bogatu”, şi-a început Grigore Tulbure, în vârstă de 81 de ani, urătura.
Primii care au urat conducerea oraşului pe 31 decembrie 2015 au fost urătorii din satul Leucuşeşti, care au stârnit şi în acest an zâmbetul celor prezenţi în faţa primăriei prin personajele inspirate din mitologia satului, întruchipând cele mai bizare creaturi, dar şi prin dansul damelor, babelor, moşnegilor care s-au subordonat cu o rigurozitate militară ofiţerului care i-a condus. Admnistraţia a fost urată şi de urşii mari de pe str. 2 Grăniceri, de ursuleţii de pe str. Maior Ioan şi de căiuţii din Şoldăneşti, care au oferit un spectacol impresionant, atât prin evoluţie, cât şi prin frumoasele costume cu care se îmbracă în fiecare an, chiar dacă anul acesta au fost mai puţin numeroşi şi fără vestitele dame.