Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 dec 2015 - Anul XX, nr. 297 (6109)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Aseară

”Noaptea cea mai lungă”, la muzeu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

”Noaptea cea mai lungă”, acțiune organizată de Muzeul de Istorie a Bucovinei și Consiliul Județean Suceava în fiecare an în data de 22 decembrie, a debutat, ieri, în Parcul Drapelului, de lângă Palatului Administrativ, cu crucea de lumânări ”Lumină pentru libertate”. Lumânările se aprind în memoria eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989. După aceea participanții au mers la Muzeul de Ştiinţele Naturii, unde a avut loc un medalion dedicat scriitorului Eugen Dimitriu, după care toți cei prezenți s-au bucurat de un concert de colinde susținut de Asociaţia Culturală „Friedrich Schwartz”. ”Noaptea cea mai lungă” înseamnă și program gratuit de vizitare a muzeului, extins până la plecarea ultimului oaspete, indiferent de oră.

Organizarea acestei manifestări în ziua de 22 decembrie a început în anul 2003, la inițiativa directorului de atunci al Direcției pentru Cultură Suceava, Emil Ursu, în parteneriat cu artiști plastici locali și cu Societatea Scriitorilor Bucovineni. Prima personalitate care a fost onorată la ”Noaptea cea mai lungă” a fost scriitorul Onu Cazan. Odată cu venirea lui Emil Ursu la Muzeul Bucovinei, organizarea a fost preluată de această instituție. ”Inițial s-a dorit un dialog al artelor. Acum a evoluat foarte mult și s-a transformat și într-un bun prilej de venit la muzeu”, a declarat, ieri, Emil Ursu. Programul standard cuprinde aprinderea lumânărilor din Piața Drapelului, onorarea unei personalități culturale din zonă, un concert de colinde și vizitarea gratuită a muzeului. Anul trecut și anul acesta, din cauza lucrărilor de restaurare la Muzeul de Istorie, manifestarea a avut ca loc de desfășurare Muzeul Științelor Naturii. Recordul la durată s-a înregistrat în anul 2005, când ultimul vizitator a plecat de la muzeu la ora 2.30.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ”Noaptea cea mai lungă”, la muzeu.
 Vizualizări articol: 1471 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
”Noaptea cea mai lungă”, la muzeu1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Trandafiri de gheață Îmbină surâsul verii cu o dulce brumă de zahăr... Sunt fursecuri fragede, fine, care arată bine pe orice platou cu prăjiturele diverse și se păstrează gustoase mult timp.Avem nevoie de:250 g untură de porc, o cană smântână cu... Citeşte