Şunculiţe proaspete şi delicioase, jambon fraged şi cârnaţi rotofei ce aproape plesnesc în pieliţa lor, muşchiuleţi mustind de prospeţime, rotunzi şi pufoşi, pastrame cu miros îmbietor de afumătură, caltaboşi şi cabanoşi sunt doar câteva dintre zecile de bunătăţi apetisante, mezeluri ce îţi lasă gura apă, pe care compania Raitar le oferă clienţilor săi.
În cei aproape 25 de ani de când a luat fiinţă, compania Raitar a ştiut să aibă grijă ca cei pe masa cărora ajung aceste mezeluri să aibă zilnic cele mai fragede şi cele mai gustoase specialităţi care să îi încânte cu gustul şi savoarea lor. Raitar a mizat pe varietate, prospeţime, reţete tradiţionale, transmise din generaţie în generaţie, seriozitate şi astfel, de la an la an, a câştigat încrederea tot mai multor consumatori.
Ieri, pe strada Octav Băncilă din cartierul Zamca, în locul fostei farmacii Axinte, Raitar a inaugurat un nou magazin, brandul bucovinean fiind foarte bine primit de locuitorii dornici să redescopere gustul bucatelor cu poveste.
„Compania a fost fondată în 1991 în comuna Cornu Luncii, Sasca Mică. Am început timid cu două magazine proprii, cu un Papucpe care îl foloseam la distribuţia mărfii, însă încet, încet şi cu speranţe ne-am dezvoltat, iar la momentul actual avem patru magazine în Fălticeni, în Suceava am deschis de curând un magazin în George Enescu, avem un altul în Piaţa Centrală, unul în Piaţa Mică şi unul pe Zamca. Totodată, ne-am extins în judeţele din regiunea Moldovei”, ne-a mărturisit Georgeta Florea, şef al magazinelor Raitar.
Potrivit acesteia, Raitar exportă produse către ţări precum Anglia, Italia sau Belgia, mai ales acolo unde comunităţile de români sunt numeroase şi îşi doresc zilnic pe masă „bunul gust românesc”.
Magazinele Raitar sunt aprovizionate zilnic, în unele cazuri chiar şi de două ori pe zi.
Recunoaşterea calităţii
Specialităţi tradiţionale din porc, vită, curcan şi pasăre sunt cu zecile în magazinele Raitar, iar recent, trei dintre specialităţile Raitar au primit atestatul de produs tradiţional, fiind incluse în Registrul Naţional al Reţetelor Consacrate - Cabanosul ţărănesc, Muşchiul file afumat şi Jambonul afumat fără os.
Pentru ultimele două, managerul Raitar, Grigore Florea, a primit ieri din partea Ministerului Agriculturii atestate de reţetă consacrată românească. Potrivit acestuia, aceste produse tradiţionale sunt preparate, cu cea mai mare atenţie, după vechi reţete româneşti specifice zonei, transmise şi păstrate din generaţie în generaţie,din cea mai bună carne, cu cele mai bune condimente.
Florea a mai menţionat că pasiunea, onestitatea, munca susţinută şi respectul faţă de clienţi sunt câteva dintre principiile care au clădit şi au consolidat, timp de aproape 25 de ani, compania Raitar.
Varietate pentru pofticioşi
În magazinele Raitar pofticioşii pot găsi produse pe toate gusturile şi pentru toate buzunarele. Oferta e variată, de la specialităţi precum fileuri ţărăneşti, pastramă, Şunculiţa moşului, lăudată de clienţii fideli, Cârnaţii de Crăciun, cârnaţii cruzi, pasta de mici, rulade, pastrame, specialităţi de pui.
„În perioada dinaintea sărbătorilor de iarnă sunt căutate afumăturile, rasolurile, cârnaţii, toba ţărănească, caltaboşul tradiţional, jambonul de porc. Îi îndemnăm pe suceveni să vină, să aibă încredere şi să ne încerce produsele pentru că, mai apoi, cu siguranţă, vor reveni şi vor deveni clienţii noştri fideli. Noi ne străduim în fiecare zi să ne ridicăm la nivelul pretenţiilor dumnealor. Îi aşteptăm cu zâmbete, cu produse proaspete, de cea mai bună calitate”, a spus Georgeta Floarea.
În magazinele Raitar, clienţii pot achiziţiona şi dulceţuri naturale din zona Vatra Dornei, precum şi lactate de la Laktotrio Horodniceni, brânză de oi, brânză proaspătă de vacă, telemea de vacă, telemea de oaie, caşcaval şi smântână.