Începând de astăzi, caloriferele sucevenilor vor asigura mai bine căldura necesară, iar apa caldă va ajunge mai rapid la consumatorul final, ca urmare a pornirii celui de-al treilea cazan pe biomasă al centralei de termoficare a Sucevei. Practic, problema sesizată de o parte din suceveni, în ultimele săptămâni, când parametrii de furnizare a căldurii şi apei calde nu au fost întotdeauna cei doriţi de o parte a populaţiei, nu va mai fi resimţită, pentru că stocurile de biomasă ale furnizorului de energie termică au fost refăcute, iar centrala funcţionează la capacitatea necesară în prezent.
„De marţi noapte s-a pornit al treilea cazan la centrala Bioenergy, nu ar mai fi motive ca agentul termic să nu fie asigurat la parametrii normali. Am constatat că au început să crească stocurile de masă lemnoasă. A fost o perioadă grea şi pentru producător, pentru că din vară nu a mai încasat nici un leu de la populaţie, pe energia termică furnizată, şi nici noi nu am putut să îi plătim până de curând subvenţia datorată, până când nu am accesat acel credit de cinci milioane de lei de la Guvern. Din fericire, am avut parte de o iarnă blândă până acum, încât problemele existente nu au fost resimţite acut”, a spus primarul Ion Lungu, la şedinţa de ieri cu asociaţiile de proprietari.
Cu banii din credit, societatea care produce energia termică necesară sucevenilor racordaţi la sistemul centralizat, Bioenergy Suceava, se aprovizionează cu masă lemnoasă, mai ales că în perioada sărbătorilor nu se vor mai putea face transporturi, iar gerul Bobotezei nu este departe.
“Am luat toate măsurile necesare ca sucevenii să beneficieze de căldură şi apă caldă, în condiţii optime”, a declarat Vasile Ilie, directorul Bioenergy Suceava, care a dat asigurări că furnizarea energiei termice va fi fără probleme o bună perioadă de timp, mai ales dacă de acum vor începe să ajungă la ei şi încasările de la populaţie, ca urmare a preluării serviciului de transport şi distribuţie de un nou operator, Thermonet.
(16 dec 2015, 11:23:06
In conformitate cu Art.35 (1) punctul k) din Legea serviciului public de alimentare cu energie termică nr. 325 din 14 iulie 2006, producatorul de energie termica Bioenergy Suceava, operatorul serviciului de producere, are obligatia “să asigure stocurile de combustibili şi piese de schimb, în aşa fel încât să respecte principiul continuităţii serviciului public de alimentare cu energie termică, în orice condiţii”. Tot din legea 325/14.07.206, conform Art. 35 (2) “Prin excepţie de la prevederile alin. (1) lit. b), serviciul public de alimentare cu energie termică poate fi întrerupt în următoarele condiţii: în caz de forţă majoră, de avarii, precum şi în perioadele programate pentru revizie. Utilizatorii de energie termică vor fi informaţi în detaliu asupra condiţiilor de întrerupere a serviciului public de alimentare cu energie termică”. Tot din legea 325/14.07.206, conform Art. 45 (2) punctul g, constituie contraventie a producatorului ”neasigurarea stocurilor de combustibili şi a necesarului de piese de schimb pentru funcţionarea sistemului de alimentare centralizata cu energie termica (SACET)”.