Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
miercuri, 16 dec 2015 - Anul XX, nr. 291 (6103)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Problemă rezolvată

Centrala pe biomasă a Sucevei furnizează mai multă căldură începând de astăzi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Începând de astăzi, caloriferele sucevenilor vor asigura mai bine căldura necesară, iar apa caldă va ajunge mai rapid la consumatorul final, ca urmare a pornirii celui de-al treilea cazan pe biomasă al centralei de termoficare a Sucevei. Practic, problema sesizată de o parte din suceveni, în ultimele săptămâni, când parametrii de furnizare a căldurii şi apei calde nu au fost întotdeauna cei doriţi de o parte a populaţiei, nu va mai fi resimţită, pentru că stocurile de biomasă ale furnizorului de energie termică au fost refăcute, iar centrala funcţionează la capacitatea necesară în prezent.

„De marţi noapte s-a pornit al treilea cazan la centrala Bioenergy, nu ar mai fi motive ca agentul termic să nu fie asigurat la parametrii normali. Am constatat că au început să crească stocurile de masă lemnoasă. A fost o perioadă grea şi pentru producător, pentru că din vară nu a mai încasat nici un leu de la populaţie, pe energia termică furnizată, şi nici noi nu am putut să îi plătim până de curând subvenţia datorată, până când nu am accesat acel credit de cinci milioane de lei de la Guvern. Din fericire, am avut parte de o iarnă blândă până acum, încât problemele existente nu au fost resimţite acut”, a spus primarul Ion Lungu, la şedinţa de ieri cu asociaţiile de proprietari.

Cu banii din credit, societatea care produce energia termică necesară sucevenilor racordaţi la sistemul centralizat, Bioenergy Suceava, se aprovizionează cu masă lemnoasă, mai ales că în perioada sărbătorilor nu se vor mai putea face transporturi, iar gerul Bobotezei nu este departe.

“Am luat toate măsurile necesare ca sucevenii să beneficieze de căldură şi apă caldă, în condiţii optime”, a declarat Vasile Ilie, directorul Bioenergy Suceava, care a dat asigurări că furnizarea energiei termice va fi fără probleme o bună perioadă de timp, mai ales dacă de acum vor începe să ajungă la ei şi încasările de la populaţie, ca urmare a preluării serviciului de transport şi distribuţie de un nou operator, Thermonet.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Centrala pe biomasă a Sucevei furnizează mai multă căldură începând de astăzi.
 Vizualizări articol: 2203 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Centrala pe biomasă a Sucevei furnizează mai multă căldură începând de astăzi4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(16 dec 2015, 11:23:06
Numai ca acel credit trebuia sa-l faca firma Bioenergy nu Primaria care are acum de platit si dobanzi pe spinarea locuitorilor Sucevei. Si uite-asa, firma privata Adrem Invest Bucuresti cocolosita de edilul Sucevei in detrimentul fostului producator, transportator si distribuitor de energie termica in Suceava – TERMICA SA Suceava, obtine sume in avans pe spinarea tuturor locuitorilor Sucevei, pentru energia termica ce urmeaza sa o produca usurel la gard, firma sa Bioenergy Suceava.
In conformitate cu Art.35 (1) punctul k) din Legea serviciului public de alimentare cu energie termică nr. 325 din 14 iulie 2006, producatorul de energie termica Bioenergy Suceava, operatorul serviciului de producere, are obligatia “să asigure stocurile de combustibili şi piese de schimb, în aşa fel încât să respecte principiul continuităţii serviciului public de alimentare cu energie termică, în orice condiţii”. Tot din legea 325/14.07.206, conform Art. 35 (2) “Prin excepţie de la prevederile alin. (1) lit. b), serviciul public de alimentare cu energie termică poate fi întrerupt în următoarele condiţii: în caz de forţă majoră, de avarii, precum şi în perioadele programate pentru revizie. Utilizatorii de energie termică vor fi informaţi în detaliu asupra condiţiilor de întrerupere a serviciului public de alimentare cu energie termică”. Tot din legea 325/14.07.206, conform Art. 45 (2) punctul g, constituie contraventie a producatorului ”neasigurarea stocurilor de combustibili şi a necesarului de piese de schimb pentru funcţionarea sistemului de alimentare centralizata cu energie termica (SACET)”.
2.   Comentariu trimis de
(16 dec 2015, 11:24:16
Edilul Sucevei trebuia sa aiba mare grija ca producatorul, transportatorul si distribuitorul de energie termica – SC TERMICA SA – sa nu fie decapitalizata, sa nu intre in insolventa si in faliment. Cu regret, putem spune ca problema termoficarii in Suceava a depasit cu mult competenta edilului si a consilierilor locali. Greselile mari privind distrugerea Termica si a sistemului de termoficare din Suceava le-au facut primaria in frunte cu primarul, consilierii locali, AGA, comitetele directoare de la Termica, marii directori generali si consilierii lor, directori de marketing, economici si de termoficare de la Termica, cu totii avand centrale de apartament in vilele luxoase, marete realizari de pe urma salariilor mari si care ne mai tineau si lectii cu privire la termoficarea centralizata a Sucevei. Primaria, impreuna cu cei care au condus/consiliat si mai conduc la Termica si Bioenergy in ultimii zece ani, ar trebui sa-si ceara scuze public pentru faptul ca i-au incurcat pe locuitorii Sucevei, ca au fost/sunt incapabili sa gestioneze tehnic si economic un sistem de termoficare urban format din centrale de producere, retele si instalatii de transport si distributie, sistem de termoficare foarte scump, proiectat, construit si modernizat cu mari eforturi, pe parcursul a mai multor zeci de ani, cu fonduri publice, desi, termoficarea centralizata cu un management bun, intr-un sistem concurential, repet, CONCURENTIAL, cu contorizare individuala, nu negocieri directe cu Thermonet ca acum, are mari avantaje tehnico – economice. Niciunul dintre responsabilii – mereu iresponsabili -, care considera ca si-au facut datoria in termoficarea Sucevei nu fac decat sa-si dovedeasca incapacitatea si lipsa de eficienta. Imbuibarea le-a intunecat mintea si le-a anihilat ratiunea.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Fagure de caramel (honeycomb) Ceva dulce-amărui, fin, care se topește în gură neobișnuit, extrem de simplu de făcut și mereu la îndemână dacă apar musafiri neașteptați… Este desertul celor comozi, dar asta nu-l împiedică să fie apreciat de aproape... Citeşte