Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 dec 2015 - Anul XX, nr. 288 (6100)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Preselecţie

Visul transformării Sucevei în Capitală Culturală Europeană s-a încheiat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Concursul de proiecte culturale pentru desemnarea Capitalei Culturale Europene în 2021 s-a încheiat ieri pentru Suceava şi alte nouă mari oraşe din ţară care au visat să obţină acest titlu, dar şi finanţările europene aferente. În urma prezentărilor de proiecte, încheiate joi, 10 decembrie, când a venit şi rândul Sucevei să se prezinte în faţa comisiei formate din zece experţi europeni şi doi reprezentanţi ai Ministerului Culturii, vineri, la amiază, au fost anunţate rezultatele preselecţiei.

„Din păcate proiectul nostru nu s-a calificat, dar important este că am participat. În finală au fost selectate patru oraşe din 14 - Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca şi Baia Mare. Am părăsit competiţia cu fruntea sus, mai ales că am făcut o figură frumoasă la prezentarea strategiei noastre culturale şi am fost încurajaţi de experţii Uniunii Europene să mergem mai departe cu ea”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu, care a fost prezent la Bucureşti alături de alte nouă persoane implicate în realizarea şi prezentarea strategiei culturale a municipiului reşedinţă de judeţ.

Cele zece oraşe care nu au trecut de etapa de preselecţie pentru desemnarea capitalei culturale europene sunt: Alba Iulia, Arad, Bacău, Braşov, Brăila,  Craiova, Iaşi, Sfântu Gheorghe, Suceava şi Târgu-Mureş.

„Avem o strategie culturală bună, apreciată de experţii europeni şi de cei ai Ministerului Culturii, pe care o vom pune în aplicare prin atragerea de fonduri europene, dar şi prin forţe proprii”, a concluzionat şeful municipalităţii sucevene.

Comparativ cu alte oraşe, precum Arad, Craiova sau Iaşi, care au alocat zeci de miliarde de lei vechi pentru participarea la această competiţie, Suceava a avut cele mai mici cheltuieli, de numai 10.000 de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Visul transformării Sucevei în Capitală Culturală Europeană s-a încheiat.
 Vizualizări articol: 2846 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.38/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 8 voturi
Visul transformării Sucevei în Capitală Culturală Europeană s-a încheiat3.458

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   De ce a iesit Suceava din competitie? trimis de
(12 dec 2015, 11:27:46
Simplu.

Numai uitandu-ma la dosarele celorlalte orase, Suceava nu avea nicio sansa.
E un dosar penibil fara niciun un concept de design..e doar text ca la un referat de clasa a 7-a cel mult.
Si dosarul orasului Sf.Gheorghe arata mai bine.

Cum este dosarul asa sta si Suceava la cultura. Penibilor!!!

La adresa urmatoare se afla dosarele oraselor candidate. Priviti, comparati si va minunati de competenta celor care au intocmit dosarul Sucevei.

capitalaculturala2021 . ro
2.   Rezultat previzibil... trimis de
(12 dec 2015, 22:52:19
Serios oameni buni, cine credea ca o sa reuseasca Suceava sa fie ales Orasul Cultural European? Cine credea? Poate unul care nu a vazut niciodata un oras cultural European in afara tarii.
Domnilor politicieni, imi dau seama ca voi nu ati lucrat niciodata la un proiect serios in viata voastra, ca totul a fost cu: "merge si asa" sau "lasa ca si la anul e bun", dar voi incercati sa vrajiti Europa cu un teatru foarte mic si foarte ieftin.
Suceava, domnilor, e departe de a fi macar un oras European dar sa fie si Cultural?! Aveti probleme foarte mari nerezolvate in oras, aveti muzee asa de mici ca nu poti baga 200 de oameni in ele odata fara sa te simti inghesuit. Aveti o cetate neterminata, o case domneasca neinceputa, o cultura neorganizata, un turism atat de slab pregatit ca e rusinos, un oras fara caldura, un rau dezgustator fara nici un canal, nici o partie de schii, etc. etc.
Domnilor! Daca ati fi intrat macar in semifinale la evenimentul asta v-am fi numiti adevarat magicieni dar nu puteti vinde deloc orasul acesta ca nu lucrati deloc serios la el. Lasati odata cu teatrul asta si lucrati mai tare pentru a deveni o capitala Culturala.
3.   Atat de multe lucruri neterminate, neincepute trimis de
(12 dec 2015, 22:59:12
Pana sa si visam sa fim o capitala Culturala Europeana avem multe de terminat si foarte multe de inceput. De la terminarea cetatii pana la inceperea restaurarii casei domnesti, de la rezolvarea problemei caldurii la centrala la curatarea raului Suceava si construirea unul canal pe zona Suceavei si construirea a inca doua poduri. De la inlocuirea autobuzelor cu autobuze electrice, la construierea canalizarii in toate zonele din oras si din satele din jur.
Este, foarte, foarte mult de munca in orasul asta. Cine viseaza de capitala culturala acum trebuie trezit si sa treaca la munca.
4.   Sa citim si altfel. trimis de
(13 dec 2015, 09:12:48
Un om educat, care a pus mana pe ceva carti la viata lui, isi da seama ca de fapt mesajul a fost: jalnici, mai bine stateati acasa.
Cred mai degraba ca s-au mai sifonat 10.000 EURO de la bugetul local catre nulitati din comisii si comitete. Poate cel ami elocvent exemplu e "mandria" de centru al traditilor, ala de langa patinuar, inchis 95%.
Din punctul meu de vedere, cateva din motivele pt care nici nu trebuia sa ne gandim la chestia asta sunt: infrastructura jalnica, gunoi in mijlocul muntilor, pensiuni intesate de manelisti care perturba linistea si se comporta necivilizat, caini vagabonzi, etc.
Pana nu se rezolva aceste probleme .....
5.   INTRE,,BARE' trimis de
(13 dec 2015, 16:27:01
KAKAIA KULTURA???????????
6.   Un primar bun este cel care cunoaste problemele ! trimis de
(13 dec 2015, 17:05:44
Un primar bun este cel care cunoaste problemele comunitatii si care face demersuri pentru rezolvarea acestora. Pentru a le cunoaste insa trebuie „sa coboare” din fotoliu si sa discute cu cetatenii si sa ia in considerare ceea ce vor oamenii. Astfel ar afla problemele cotidiene care ne afecteaza si ar lua masuri in consecinta avand si parghii la dispozitie in acest sens. Un primar care nu foloseste comunicarea, cu cei pe care ii reprezinta, nu are cum sa fie un bun gospodar.
7.   De pe strazile Sucevei... trimis de
(13 dec 2015, 19:00:42
De curand , intr- o intersectie intens circulata la ora 16.00( de la fosta UGIRA) am stat inca un verde din cauza unei carute.I-am reprosat decent carutasului de etnie roma situatia si s-sa luat dupa mine cu caruta injurand si biciuind calul.Noroc de cei cativa cai in plus de sub capota...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei