Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 dec 2015 - Anul XX, nr. 281 (6093)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7742 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Proiect

„Nutriţia sănătoasă a cetăţeanului european”, la Colegiul de Industrie Alimentară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La finele săptămânii trecute, la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava s-a  desfăşurat seminarul judeţean „Nutriţia sănătoasă a cetăţeanului european”, prima activitate din cadrul proiectului educativ „Cetăţean european”, ce se va încheia în luna mai a anului 2016 cu un concurs regional de educaţie civică.

Organizarea seminarului s-a realizat în colaborare cu Departamentul de Sănătate şi Dezvoltare Umană, din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, reprezentat de conf. dr. Oana Geman şi asist. drd. Ana Bosancu, precum şi cu sprijinul Centrului de Informare Europe Direct - Suceava, reprezentat de coordonator centru Angela Ioanovici.

Elevii au avut ocazia să afle rezultatele unui studiu privind obezitatea în rândul studenţilor, despre campaniile desfăşurate de Departamentul de Sănătate şi Dezvoltare Umană. Au primit informaţii referitoare la alimentaţia ecologică - între bucătăria tradiţională şi cea modernă, la regulile unei alimentaţii corecte şi au aflat modul în care Uniunea Europeană supraveghează calitatea alimentelor. La final au realizat pliante de promovare a unei alimentaţii corecte.

La eveniment au participat 80 de elevi coordonaţi de profesorii Crăiţa Petruţa Buda- Niga, Petruţa Antoneta Tompea, Ştefan Bahan, Gabriela Aolăriţei, de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, Olimpia Maria Ismail, Valentin Buda-Niga, de la Colegiul Economic “Dimitrie Cantemir”, Loredana Mureşan, de la Liceul cu Program Sportiv Suceava, Alina Crăciun, de la Colegiul Tehnic “Alexandru Ioan Cuza”, Liliana Bilan - Colegiul Tehnic “Al.I. Cuza”, Cristina Roşu - Colegiul Tehnic  “Samuil Isopescu”, Tompea Viorel, Daniela Rotaru, Florentina Atomei, de la Colegiul  Naţional de Informatică  “Spiru Haret”, Ana-Maria Lepcaliuc, de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” Suceava.

“Obiectivul activităţii a fost dezvoltarea unei conştiinţe europene bazată pe asumarea valorilor cetăţeniei democratice şi adoptarea unor atitudini de cetăţean european responsabil în viaţa personală şi socială”, au menţionat reprezentanţii colegiului sucevean. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Nutriţia sănătoasă a cetăţeanului european”, la Colegiul de Industrie Alimentară.
 Vizualizări articol: 2026 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
„Nutriţia sănătoasă a cetăţeanului european”, la Colegiul de Industrie Alimentară1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciuci de poame în foi de viță (de post) Sunt, de fapt, niște sarmale de post. Fără carne însă și servite fără revărsări decadente de smântână, nu-și vor fi meritat deplin rangul de sarmale adevărate, așa că au rămas la statutul de ”ciuci”. Inedit la ele este... Citeşte