Cătălin Miron, candidatul PNL pentru Primăria Rădăuţi, cere conducerii administraţiei locale să se implice cât mai rapid în activitatea care ar permite ca în primăvara anului viitor să poată fi demarate lucrările de refacere a străzilor din oraş.
Cătălin Miron este de părere că orice întârziere înseamnă un afront asupra locuitorilor oraşului, obligaţi de o bună perioadă de timp să înoate prin mizerie şi noroi.
„Consider că prioritatea imediată a autorităților locale trebuie să fie întocmirea documentației pentru scoaterea la licitație a lucrărilor pentru asfaltarea străzilor pe care s-au finalizat lucrările la reţelele de apă şi canalizare. Chiar dacă suntem în perioada în care nu se pot face asfaltări asta nu înseamnă ca până în primăvara să nu se mai facă nimic, ci din contră. Pentru fiecare stradă trebuie întocmite proiect tehnic, caiet de sarcini, precum şi detalii de execuție”, este de părere candidatul liberalilor pentru funcţia de primar în Rădăuţi.
Cătălin Miron consideră că orice întârziere în întocmirea documentaţiei necesare pentru asfaltarea străzilor din Rădăuţi ar putea împinge aceste lucrări spre toamnă, dacă nu chiar spre iarnă, şi ar fi imposibil de realizat din cauza condiţiilor meteo. Practic, prin contestarea licitaţiilor, există posibilitatea ca rădăuţenii să facă echilibristică sau să-şi rupă maşinile încă o lungă perioadă de timp.
„Lucrurile nu mai trebuiesc lăsate la voia întâmplării, iar primăria să plătească sume exorbitante pentru lucrări inexistente sau fără rost. Vedem ce s-a întâmplat până acum: o licitație făcută după un caiet de sarcini mai puţin riguros a dus la eșecul lucrărilor de asfaltare a zece străzi din oraş şi nu știm încă pe deplin care vor fi toate consecințele finale. De aceea, fac apel la autoritățile locale să se apuce de treabă. Nu putem să fim de acord cu ceea ce se întâmplă astăzi cu banul public, cu modul cum acesta se cheltuie. Prioritățile Primăriei nu corespund în nici un fel cu cele ale rădăuțenilor, cu cele ale mediului de afaceri din Rădăuţi. Trag acest semnal de alarmă conducerii actuale a Primăriei Rădăuţi, pe care, sincer, nu o consider de rea-credință, ci mai degrabă mai puţin pregătită să facă faţă unor provocări reale”, a conchis Cătălin Miron.
( 3 dec 2015, 11:29:55
Apăi, cum Duoamna o-nceput să fie veritabilă muză asupra poporenilor*, tot iea o zâs la emisiunea „Grăiește acătării” cam ce padarok și-ar dori.
Am impresia că trebuie să iei „un telefon soției care are un soft de interceptare”
---
* Apropos de muză, mi-o dat Duoamna o aidee jenială când o grăit amu câteva zile despre pompieri precum că pot închide România.
Apăi, asta șotie chiar că-i bună de exploatat fiindcă Io* am pe la Rădăuți niște „pretini” buni, care or pus la punct tăte trebile administrative, așa că amu își permit să fackă bisericuțe pe la crâșme, meetinguri de-ale cârdășiei mafiotico- famigliale neo-kaghebiste, în care colportează cum să fackă să astupe gura la un postac incomod, ca aista să nu mai grăiască vorbe de hulă și ocară la adresa famigliilor fondatoare ale Sacrei Cupolei Unita Radauczeana.
Apăi dacă tot îs tăte trebile puse la punct și umlaut, apăi m-am apucat și Io* să dau cu bolohani în termopanele instituțiilor respective:
- prima oară le-am bătut obrazul că publică pe site declarațiile de avere ale personalului auxiliar cu tăt cu adresă completă, CNP și specimen de semnătură olografă;
- ieri i-am trimes lu’ moș Tavi și moș Alecu padarokurile de moș Niculae, cadouri meșteșugite funcție de prevederile Legii 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap;
- amu, mi-o inspirat Duoamna matali, wei zeze, ce cadeauri să le fack de Crăciun, tot lu’ moș Tavi și moș Alecu: ceva meserijaș, fundamentat pe normativul P188/1999, Legea 307/2006 și HG 1739/2006.
Amu cetesc rând cu rând, ca să termin în timp util padarokurile pentru șăfii cupolelor famigliale rădăuczene.