Ziua Bucovinei va fi sărbătorită la Suceava, pe 28 noiembrie a.c., cu spectacole de muzică populară şi cu o paradă a portului popular. Evenimentele prilejuite de Ziua Bucovinei vor începe la ora 10:00, la Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene, acolo unde va avea loc parada portului popular din regiunea Cernăuţi, intitulată „Straiele din Bucovina”, după care va fi organizată consfătuirea cu tema „Calendar cultural comun”. Spectacolele folclorice vor începe la ora 14:30, pe esplanada Casei de Cultură din Suceava. În cadrul primului spectacol, intitulat „Dulce şi frumoasă Bucovină”, vor urca pe scenă Fanfara „Bucovina” a municipiului Suceava, grupul vocal Altiţa din Bilca, Grupul folcloric „Dor de la Humor” din Gura Humorului, formația de dansuri ucrainene „Kozaciok” din Bălcăuţi, Grupul folcloric „Obcina Stânişoarei” din Mălini, Ansamblul polonez „Solonceanca” din Solonețu Nou, grupul folcloric „Arcanul Bătrânesc” din Frătăuții Noi şi ansamblurile folclorice „Arcanul” din Fundu Moldovei şi „Trandafirul” din Calafindeşti.
Începând cu ora 16:30 scena le va aparţine oaspeţilor veniţi special din Cernăuţi pentru a marca Ziua Bucovinei, respectiv Ansamblul Academic Bucovinean de Cântece și Dansuri „Andrii Kusnirenko”, Orchestra „Mugurelul” a Centrului Bucovinean de Artă, Ansamblul folcloric „Trâmbița” al Universității de Medicină Cernăuți, Ansamblul folcloric „Cernivțeanca” şi corul „Codrii Cosminului”.
Spectacolele organizate în Suceava de Ziua Bucovinei se vor încheia cu recitalul Ansamblului Artistic „Ciprian Porumbescu” şi al interpretei Margareta Clipa, care va începe la ora 18:30.
Toate evenimentele de Ziua Bucovinei sunt organizate de Consiliul Judeţean Suceava, prin Centrul Cultural Bucovina şi Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale.
Reamintim că ziua de 28 noiembrie a fost recunoscută prin lege ca fiind „Ziua Bucovinei”, în urma adoptării de către Parlament a unui proiect iniţiat de parlamentarii Ștefan Alexandru Băişanu, Tudor-Alexandru Chiuariu, Cătălin Boboc şi Paul Ichim.