Cea de-a treia ediţie a Spartachiadei profesorilor s-a încheiat vineri, 20 noiembrie, cu premierea colaboratorilor şi partenerilor care au susţinut şi promovat acest proiect, un gest de mulţumire şi recunoaştere adus de organizatorii celui mai mare eveniment sportiv dedicat personalului din învăţământ.
Autorităţi locale şi judeţene, şefi de instituţii şi iubitori ai sportului au fost recompensaţi cu diplome şi cupe de Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava (ASIS).
Potrivit reprezentanţilor Alianţei, „Spartachiada este un prilej pentru mișcare, deschidere și socializare, educație pentru sănătate și ne dă imbold în eforturile noastre pentru a ne păstra ceea ce avem mai sfânt – sănătatea”.
Cea de-a treia ediţie a întrecerii sportive a avut loc în toamna acestui an, angrenând sute de oameni ai şcolii din tot judeţul.
Dumitru Irimia, iniţiatorul competiţiei, a mulţumit tuturor celor care au sprijinit această întrecere sportivă, mărturisind că „obiectivul nostru a fost acela de a mobiliza cât mai mulţi salariaţi din educaţie şi de a le oferi posibilitatea de a fi actori activi la mişcarea sportivă, timp de trei zile, participând la diferite ramuri ale competiţiei. Au venit cu mult drag, cu multă emoţie”.
De partea cealaltă, Giani Leonte, liderul Alianţei, a menţionat că Spartachiada defineşte și este o emblemă a ASIS Suceava, la rândul său fiind întrebat şi de alţi preşedinţi de sindicate din ţară despre organizarea acestei competiţii.
La evenimentul de vineri au fost premiaţi: prefectul judeţului – Constantin Harasim, primarul municipiului Suceava – Ion Lungu, primarul municipiului Fălticeni – Cătălin Coman, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar – prof. Gheorghe Lazăr, adjunctul acestuia – prof. Cristian Cuciurean, inspector școlar pentru Educație fizică și sport – Adrian Boicu, primarul comunei Bosanci – Anton Curic, firma Celestin, parteneri media, precum şi directori de şcoli care au găzduit întrecerile sportive.
Edilul municipiului Suceava a subliniat că sunt necesare condiţii pentru susţinerea activităţii sportive în şcoli şi acest lucru l-a avut în vedere întotdeauna.
Totodată, Adrian Boicu, inspector şcolar, a punctat că îşi doreşte ca Spartachiada să ia amploare şi să fie organizate competiţii interjudeţene pentru a fi angrenaţi cât mai mulţi angajaţi din învăţământ, iar Gheorghe Lazăr a felicitat participanţii pentru exemplul pe care îl oferă elevilor.
Sute de angajaţi din educaţie şi-au testat forma fizică
„Spartachiada profesorilor” se adresează personalului didactic, didactic auxiliar, nedidactic, dar şi pensionarilor din învăţământul preuniversitar sucevean.
Sute de angajaţi din învăţământ au participat în acest an la cele 14 probe sportive propuse de organizatori - cros, ciclism, darts, fotbal, street ball, şah, tenis de masă, tenis de câmp, volei fete/băieţi, pescuit sportiv, tenis cu piciorul, badminton, nataţie şi handbal. Ediţia din acest an a adus provocări noi şi atractive pentru participanţi, respectiv două noi probe de concurs – handbal mixt şi tenis cu piciorul.
Anul acesta, parteneri ai acţiunii „Spartachiada profesorilor” au fost: Consiliul Judeţean Suceava, Primăria şi Consiliul Local Suceava, Primăria și Consiliul Local Fălticeni, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Suceava şi Tipografia Celestin.