Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 nov 2015 - Anul XX, nr. 268 (6080)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7742 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă finalizată

Cum făcea o liftieră trafic de influenţă între etajele Spitalului Judeţean Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O femeie angajată ca liftieră la Spitalul Judeţean Suceava a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava pentru şase infracţiuni de „trafic de influenţă”, din anchetă rezultând că victimele erau racolate în timp ce inculpata îşi făcea serviciul, adică transporta persoane la secţiile din unitatea spitalicească.  Din probatoriul adunat de anchetatori rezultă că inculpata a pretins şi primit, în mod direct, de la şase persoane, suma totală de 2.000 de euro şi 9.250 de lei, lăsând să se creadă că are influenţă asupra unor cadre medicale din spital sau din policlinicile din municipiul Suceava.

Maria Străchinescu este acuzată că le promitea oamenilor că va interveni pe lângă medici pentru a-i ajuta cu documente medicale sau de internare, necesare pentru dosare de pensionare pe caz de boală. Faptele vizează un interval de şapte ani de zile, din 2008 şi până în august 2015.

 

Cazurile pentru care va fi judecată inculpata

Procurorii au exemplificat cazurile în care au adunat probatoriu împotriva inculpatei. Astfel, într-un caz, aceasta este acuzată că a pretins şi primit, în mod repetat, de la două persoane (P.V. şi P.D.) sumele de 1.000 de euro, în martie-aprilie 2014, şi 500 euro, în perioada mai-august 2015, sub promisiunea că va determina medici să întocmească un dosar de pensionare pe caz de boală numitului P.D.

În cazul altui martor din dosar, inculpata ar fi primit 500 de euro, sub garanţia că îi va determina pe medici să-i facă denunţătorului (M.H.) internare în spital şi investigaţii medicale, astfel încât acesta să nu fie nevoit să le plătească.

Procurorii au mai stabilit că, în perioada februarie-aprilie 2015, martorul A. M. i-a dat inculpatei suma de 2.200 lei, pretinsă şi primită de aceasta sub pretextul că îi va determina pe medici să-i întocmească un dosar de pensionare pe caz de boală martorului. De asemenea, s-a mai stabilit că în perioada martie – iunie 2015 inculpata a pretins şi primit, în trei rânduri, suma totală de 650 lei de la acelaşi denunţător, lăsând să se creadă că are influenţă asupra unor medici din cadrul spitalului, pe care îi va determina să-l interneze.

Din probele administrate de procurori a mai rezultat şi faptul că inculpata, în perioada decembrie 2008  – martie 2009, a mai primit de la martora S. M. suma de 3.200 de lei, aceeaşi sumă fiind încasată şi de la martora Ş.N.A., în 2008. Şi în aceste cazuri mai vechi modul de operare a fost acelaşi.

„A lăsat să se creadă că are influenţă asupra unor medici din cadrul spitalului, promiţând că îi va determina să întocmească un dosar de pensionare pe caz de boală martorilor”, au explicat procurorii. 

 

Sechestru asigurător pe un apartament, pentru recuperarea prejudiciului

În cauză, pentru a evita ascunderea, distrugerea, înstrăinarea sau sustragerea de la urmărire a bunurilor care pot face obiectul confiscării speciale, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au instituit măsura asiguratorie a sechestrului asupra unui apartament deţinut de inculpată împreună cu soţul său. Dacă va fi cazul, la finalizarea procesului, apartamentul va fi valorificat în vederea recuperării prejudiciului.

Procurorii au mai dispus măsura sechestrului asupra sumei de 500 euro, ridicată  în urma percheziţiei domiciliare efectuată la locuinţa folosită de inculpată. Percheziţiile s-au desfăşurat în luna august a acestui an. Una din percheziţii, pentru adunarea de probatoriu, a fost dispusă la vremea respectivă şi la Spitalul Judeţean Suceava.

Inculpata se bucură încă, în această fază a anchetei, de prezumţia de nevinovăţie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum făcea o liftieră trafic de influenţă între etajele Spitalului Judeţean Suceava.
 Vizualizări articol: 8134 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 8 voturi
Cum făcea o liftieră trafic de influenţă între etajele Spitalului Judeţean Suceava4.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(17 nov 2015, 13:21:34
Cei care ofeta mita sunt la fel de vinovati Daca nu mai mult decat cei care o primesc. Si ce Sume modeste ofereau , nimic de zis .
In cazul in care ar fi profitat de analize gratuite , pensie necuvenita , internari fara motiv , banii s-ar fi justificat ,,, nu conteaza ca cineva area nevoie mai mare de nu pat de spital sau analize , important e ca daca dai bani poti sa calci si pe cadavre.

========

As vrea sa vad justitia dusa pana la capat si sa le vedem numele intreg Al "martorilor " iar banii sa fie virati la taxe si impozite in cazul in care for fi recuperati de la cucoana.
=======
2.   Sus,jos,iarăși sus trimis de
(17 nov 2015, 19:14:22
Ce-aveți cu liftiera ?
Ea este pionul principal într-un spital ?
Voi habar n-aveți ce rol important are LIFTIERA.Liftiera(în acest caz),știe TOT,dar absolut TOT.Cine,ce,când și cum.Hai spuneți că nu e așa.Toți ați trecut prin cambuza ei și desigur ați decontat.
Liftierul este piesa de legătură între pacient și doctor.
El,(liftierul)garantează că șpaga ce urmează a fi primită va ajunge unde trebuie, fără denunțuri,reclamații,etc
Propun legalizarea șpăgii la liftierii de spital.
O merită,cu prisosință fiindcă au scăzut rata de mortalitate.
VIVAT LIFTIERA !
Nu era mai bine ascensoristă ?

Textul de mai sus e un pamflet.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pilaf turcesc cu năut (de post) Pilaful cu năut (nohutlu pilav) este probabil cea mai cunoscută și mai ieftină mâncare stradală turcească, dar este deopotrivă gustos, sățios și un minunat energizant în sezonul rece. Rețeta originală a preparatului necesită unt și carne... Citeşte