Săptămâna aceasta este una cu totul specială pentru clienţii Restaurantului „Centru Vechi”, situat la kilometrul 0 al Sucevei, care au ocazia să servească feluri de mâncare deosebite, din bucătăria internaţională, preparate de unul dintre cei mai apreciaţi bucătari din România, maestrul în arte culinare Petrişor Tănase.
În cadrul proiectului „O săptămână specială”, acesta găteşte alături de bucătarii restaurantului delicioase feluri de mâncare care vor fi servite clienţilor care optează pentru meniul special, care vine în completarea celui existent.
„Vreau să aduc puţin din bucătăria veche internaţională, care era prezentă acum mult timp în bucătăria boierilor moldoveni”, a spus Petrişor Tănase, primul prezentator de emisiuni culinare din România, cunoscut publicului îndeosebi pentru reţetele prezentate în cadrul emisiunilor îndrăgitei Teo Trandafir.
De exemplu, ieri, clienţii de la „Centru Vechi” au avut ocazia să îşi desfete papilele gustative cu un şniţel cu brânză de burduf, servit cu cartofi nemţeşti, o picatta napoletana – şniţel cu ou şi mult caşcaval, servit cu spaghete napolitane, dar şi cu o salată cu influenţe asiatice, toate trei create de maestrul în arte culinare.
În fiecare zi, alte trei preparate culinare deosebite vor fi aduse în atenţia gurmanzilor suceveni ori a celor care vor să descopere savoarea unor preparate culinare de calitate, puse în valoare şi de o prezentare pe măsură. Toate aceste produse culinare vor face parte din viitorul meniu al restaurantului, ele putând fi savurate şi după plecarea maestrului culinar, care se ocupă săptămâna aceasta şi de instructajul personalului de la bucătăria Restaurantului "Centru vechi".
Pentru cei care apreciază şi un desert savuros, maestrul în arte culinare Petrişor Tănase are de gând să pregătească săptămâna aceasta „banana Mandazi", un vechi preparat african, un "mille feuille" cu fructe şi cremă de vanilie, o cremă "Diplomat", un preparat vechi, pe care lumea l-a cam uitat, dar şi un desert raw vegan (gătit fără foc)”.
Duminica cu bunătăţi preparate şi prezentate de maestrul Petrişor Tănase
Finalul unei săptămâni speciale nu are cum fi decât o duminică specială, pe 22 noiembrie, de la ora 13.00, fiind organizat la "Centru Vechi" un prânz deosebit, la care accesul se face doar pe bază de rezervări, care pot fi făcute la nr. de tel. 0749 222 202, sau online la secțiunea Rezervări.
Atunci vor fi savurate mai multe feluri de mâncare special create şi prezentate de maestrul în arte culinare Petrişor Tănase, cu degustări de vinuri, într-o atmosferă deosebită, pe acorduri de pian.
Cel mai cunoscut bucătar din România va dezvălui secretele lor, de la origini, ingrediente, modalitatea de preparare, până la legătura lor cu vinurile care vor fi degustate în ziua respectivă.
Expoziţie de artă culinară între zidurile Cetăţii de Scaun a Sucevei
Revenit în Suceava după 15 ani de zile de la ultima vizită, Petrişor Tănase a remarcat că a găsit „o Suceavă schimbată în bine, un oraş frumos, curat”, exprimându-şi bucuria de a vedea Cetatea de Scaun a Sucevei renovată.
„Este un obiectiv turistic foarte interesant. Chiar mă gândesc ca anul viitor să vin aici să fac o expoziţie de artă culinară între zidurile cetăţii, dacă ne vor permite autorităţile locale, combinată cu spectacole muzicale şi piese de teatru. Vreau să fie un eveniment de talie internaţională, cu invitaţi din Ucraina, Republica Moldova, Rusia, Polonia şi Ungaria”, a spus Petrişor Tănase, care deţine şi funcţia de secretar general al Asociaţiei Naţionale a Cofetarilor şi Bucătarilor din Turism în România, fiind şi fondatorul singurei şcoli de artă culinară din ţară.