Sucevenii dornici să descopere tainele munţilor, să se împrietenească cu natura, să înveţe cum să se bucure de aventuri la înălţime, prin zăpadă, pe apă sau prin peşteri, au ocazia ca, începând de luna aceasta, pentru o perioada de aproximativ şase luni, să facă parte din Academia de Munte.
Ajunsă la cea de-a şasea ediţie, Academia de Munte face parte din proiectul “Ia A(l)titudine”, gestionat de Asociaţia Ghizilor din Bucovina.
Cei care se înscriu au şansa de a-şi completa cunoştinţele de alpinism clasic şi hibernal, schi de tură, rafting, canyoning, speologie, supravieţuire, tehnici de prim ajutor şi altele.
Membrii asociaţiei şi colaboratorii acesteia vor susţine în regim de voluntariat cursuri teoretice şi seminarii de iniţiere în tainele activităţilor în aer liber.
Academia de Munte este o şcoală educativă la care se poate înscrie orice persoană care iubeşte natura, considerându-se că toţi cursanţii au un nivel zero de pregătire, indiferent de experienţa montană acumulată anterior.
O dată pe lună are loc o aplicaţie, adică o expediţie pe munte, de două zile (de regulă în weekend) pentru a pune în practică cunoştinţele teoretice acumulate la cursuri.
Cei dornici să se înscrie la cursurile gratuite ale Academiei de Munte sunt aşteptaţi marți, 17 noiembrie, la ora 18.00, la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, sala E123 (corp E, etajul 1), unde va avea loc prima întâlnire. Cei care nu ajung la această primă întâlnire sunt aşteptaţi în fiecare zi de marţi, la aceeaşi oră, în locaţia mai sus menţionată.
Academia de Munte se desfăşoară în parteneriat cu Universitatea “Ştefan cel Mare” din Suceava, Inspectoratul Şcolar al judeţului Suceava şi Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” din Fălticeni.