joi, 12 nov 2015 - Anul XX, nr. 264 (6076)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7792 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Goana după clienţi

O controversată şcoală de film pentru copii îşi face reclamă în şcolile sucevene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În ultima săptămână, şcolile din municipiul Suceava le-au deschis larg uşa reprezentanţilor unei şcoli particulare de actorie care le promite elevilor o carieră în film şi televiziune, roluri în seriale şi telenovele, celebritate şi faimă.

Un vis frumos, în lumina reflectoarelor, căruia şcolarii nu-i pot rezista şi pentru care părinţii trebuie să bage adânc mâna în buzunar.

Angajaţii şcolii private de actorie, veniţi de la Bucureşti, au împărţit sute de fluturaşe colorate, de pe care zâmbește galeș celebra actriță Stela Popescu, care-i invită pe tineri să se prezinte sâmbătă la Casa de Cultură a Sindicatelor pentru a profita de şansa vieţii lor, respectiv preselecţiile şcolii.

„Cea mai mare şcoală de film din România te invită să intri în fascinanta lume a filmului. După absolvire copii vor continua cursurile de avansaţi. Cursul de avansaţi este gratuit. Copii vor veni la preselecţie însoţiţi de părinţi. Fiecare participant va pregăti o poezie sau un monolog”. Este anunţul agramat răspândit în şcolile din municipiu, prin care firma bucureşteană încearcă să momească câţi mai mulţi „clienți” din rândul elevilor.

Părinţii au reacţionat şi au semnalat redacţiei Monitorului de Suceava metoda prin care şcoala de film îşi promovează activitatea. „Nu mi se pare normal ca această şcoală să-şi facă marketing în şcoală, să-şi facă reclamă. E o societate care urmăreşte profit, de unde până unde să fie promovaţi în şcoli”, ne-a sesizat telefonic o mămică.

Aceasta a mai povestit faptul că odată ajunşi la preselecţie, părinţii trebuie să plătească o taxă de înscriere de 9 lei, după care, în vederea promovării într-o etapă superioară, cei mici trebuie să recite o poezie. Cei mai mulţi dintre ei sunt admişi mai departe, unde, surpriză sau nu, îi aşteaptă o nouă taxă, şi tot aşa, până când celor mici li se spune că trebuie să urmeze un curs de actorie pentru care li acordă o diplomă de absolvire. O diplomă care nu le garantează nici roluri în telenovele sau seriale de succes, nici locuri calde în case de producţie, adică mai nimic din ce promit iniţiat reprezentanţii şcolii de film.

De cealaltă parte, directorii de şcoli se apără şi spun că le-au dat voie reprezentanţilor şcolii de film să împartă pliantele, însă doar în pauzele dintre cursuri, fără să deranjeze ora, şi promit că pe viitor vor fi mai atenţi la cei care vor să-şi promoveze activitatea în incinta şcolilor.

 

Seduşi de promisiunea unei cariere de succes

Despre activitatea şcolii de film au consemnat mai multe gazete din ţară, acestea semnalând cum sunt traşi pe sfoară părinţi şi copii deopotrivă, seduşi de promisiunea unei cariere de succes.

„TAXA PE ILUZII. Au plătit pentru a-şi vedea copiii vedete şi au primit dreptul de a da... alţi bani”, scrie un ziar din Braşov care relatează: „deși pe afiș scria că preselecția este pentru filme, reclame și o telenovelă pentru copii - de fapt, cei trecuți prin <sită> au avut nemaipomenita șansă de-a se... înscrie la cursurile de actorie. Pentru asta, părinții celor selectați - chiar și cei care abia deschideau gura și pe care nici microfonul nu i-a ajutat să se audă - au fost chemați duminică să semneze un contract, contra sumei de 225 de lei, din care 150 de lei avans”.

Inspectoratul Şcolar Suceava a luat la cunoştinţă de excesul de zel al reprezentanţilor şcolii de film, despre pliantele împărţite prin şcoli, pline de greşeli ridicole, reprezentanţi ai instituţiei menţionând că „Inspectoratul Şcolar Suceava nu a făcut nici o recomandare în privinţa acestei şcoli şi a nici unei alte societăţi comerciale”.

Cezar Anuţei, purtător de cuvânt al IŞJ, a precizat că potrivit ROFUIP (Regulamentul de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar), art. 22, alin. 4, directorii sunt cei care aprobă vizitarea unităţii de învăţământ de către persoane din afara unităţii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O controversată şcoală de film pentru copii îşi face reclamă în şcolile sucevene.
 Vizualizări articol: 2465 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 4 voturi
O controversată şcoală de film pentru copii îşi face reclamă în şcolile sucevene2.354

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pâine de casă cu secară şi maia Nu e chiar simplu de făcut şi durează mult pregătirile, dar mirosul acestei pâini de casă sănătoase şi gustul ei special vă vor face să o încercaţi iar şi iar.Avem nevoie de:250 g făină integrală de secară, 750g făină de grâu tip... Citeşte