Traficul rutier de pe principala arteră de circulaţie a Sucevei, Calea Unirii, va fi descongestionat parţial, în luna cadourilor, ca urmare a redeschiderii pasarelei CFR de la Iţcani, de la 1 decembrie.
La comandamentul de ieri dimineaţă, de gestionare a lucrărilor din Suceava, executate din fonduri europene, reprezentanţii firmei Victor Construct, care execută lucrarea de reabilitare a pasajului CFR, au anunţat că se apropie de final la partea de infrastructură rutieră, mai având de făcut doar două rosturi de dilataţie.
„Lucrările de la pasaj merg bine, până pe 15 noiembrie se finalizează lucrările la partea superioară, dar nu putem redeschide traficul până când nu se termină şi lucrările de dedesubt, care înaintează mai greu, fiindcă depind de presele hidraulice cu care se face ridicarea pe porţiuni. Am discutat cu constructorul, se fac eforturi pentru ca pe 1 decembrie să redeschidem pasajul, care va prelua o parte din traficul de pe Calea Unirii”, a precizat şeful municipalităţii sucevene, Ion Lungu.
Pentru a se lucra cât mai rapid şi în condiţii de siguranţă, strada Gării şi arterele de circulaţie paralele cu pasajul CFR de la Iţcani, parte a străzii Gheorghe Doja, sunt închise circulaţiei de săptămâna trecută, până pe 24 noiembrie.
Tot la pasajul CFR, săptămâna aceasta se va lucra la montarea stâlpilor de iluminat, un model nou, cu două braţe, situate la înălţimi diferite, pentru un iluminat mai eficient.
În paralel, edilul sucevean s-a interesat la constructor de stadiul lucrărilor de modernizare de pe strada Traian Vuia, întârziate mult de o altă lucrare, făcută la foc rapid, de înlocuire a conductelor de apă-canalizare din subteran.
Acolo se toarnă deja un prim strat de asfalt, pe porţiunile unde nu s-a putut lucra până de curând, conform constructorului, strada urmând să fie complet circulabilă în maxim trei săptămâni.
Practic, de la finele lunii noiembrie nu ar trebui să mai existe vreo restricţie de circulaţie pe strada care face legătura dintre centrul Sucevei şi cartierul Iţcani, şi care merge mai departe spre Rădăuţi şi Siret, încât, după Ziua Naţională a României, ar trebui să se reducă parţial aglomeraţia de pe Calea Unirii.