Trei incendii produse duminică în judeţ au dat bătăi de cap pompierilor care au intervenit pentru stingerea lor. Aproape de ora 10 a dimineţii, un apel la 112 anunţa izbucnirea focului la locuinţa unei femei de pe strada Pietrarilor, din municipiul Fălticeni. La sosirea celor trei echipaje de pompieri ardeau casa bătrânească împreună cu terasa şi o anexă, existând pericolul de propagare a flăcărilor la o altă casă, aflată în aceeaşi gospodărie. Au fost mistuite de flăcări acoperişul casei pe o suprafaţă de 240 de metri pătraţi, documente depozitate în podul casei, aparate electrice şi electrocasnice, precum şi 300 kg de cereale şi două tone de lemne de foc. Incendiul a fost lichidat după mai mult de două ore de luptă cu flăcările, cauza probabilă de izbucnire a focului fiind un scurtcircuit produs la un conductor electric deteriorat.
O oră şi jumătate mai târziu, o autospecială de pompieri şi o ambulanţă SMURD au ajuns pe strada Rulmentului din municipiul Suceava, pentru a interveni la stingerea unui incendiu izbucnit într-un apartament dintr-un bloc de locuinţe. La sosirea echipajelor ardea mocnit mobilierul din bucătărie, cu degajare mare de fum, şi exista pericolul de propagare a focului la întreaga locuinţă. În timpul intervenţiei pompierilor, echipajul SMURD a acordat primul ajutor medical unei tinere de 28 de ani, care a suferit o intoxicaţie cu fum, aceasta fiind apoi transportată la spital pentru investigaţii şi tratament de specialitate. Focul a distrus mobilierul din bucătărie şi aparatura electrocasnică, degradând uşa de la bucătărie, frigiderul şi pereţii apartamentului. Pompierii au constatat că au de a face cu aceeaşi cauză de producere a incendiului, focul pornind de la un conductor electric defect.
Cu puţin înainte de ora 13 a zilei de duminică, focul s-a pornit la clădirea centralei termice şi la acoperişul unui atelier de tâmplărie din satul Hancea, comuna Vereşti. Flăcările au ars violent şi au distrus în întregime clădirea din lemn şi OSB care adăpostea centrala termică şi acoperişul halei, pe o suprafaţă de 800 de metri pătraţi. Din cercetările întreprinse de pompieri la locul incendiului s-a constatat că focul s-a pornit de la efectul termic produs de coşul de fum, neizolat faţă de materialele combustibile. După trei ore de intervenţie, pompierii au reuşit să salveze utilajele, mobilierul şi materia primă aflate în interiorul halei de tâmplărie.