Cătălin Miron, candidatul PNL pentru funcţia de primar în Rădăuţi, este de părere că acest municipiu trebuie să sufere o transformare radicală şi să devină motorul economic al Bucovinei. El şi-a argumentat acest proiect ambiţios prin oportunităţile de afaceri din zonă, dar şi prin numărul mare de oameni care au tangenţă cu Rădăuţiul.
„Ţinând seama de bazinul demografic şi geografic pe care îl are, Rădăuţiul trebuia să fie acum un oraş extrem de dezvoltat. Cu locuitorii din zona de munte, începând de la Lupcina, Falcău sau Straja şi continuând cu toate comunele limitrofe Rădăuţiului suntem în faţa unui bazin de circa 200.000 de oameni, care vin la medici în Rădăuţi, vin la restaurantele din Rădăuţi, vin la muncă la Rădăuţi, vin la cumpărături la Rădăuţi, vin la liceele şi spitalele din Rădăuţi, vin să facă afaceri în Rădăuţi. Este evident că Rădăuţiul are un potenţial excepţional de dezvoltare, pe care toţi primarii de până acum l-au ignorat, potenţial care trebuie valorificat în viitor”, a spus Cătălin Miron.
„La Rădăuţi avem nevoie de infrastructură”
În opinia sa, schimbarea la faţă a municipiului Rădăuţi nu trebuie să fie la mila altora, ci se poate face direct, chiar din propria casă.
„Cheia dezvoltării durabile şi sănătoase a Rădăuţiului, a mediului de afaceri din Rădăuţi, este la îndemâna noastră. Nu trebuie decât să profităm de oportunităţile pe care le avem, iar oamenii din aşa-numitul bazin al Rădăuţiului să vină la Rădăuţi, iar pentru ca acest lucru să se întâmple avem nevoie de infrastructură. Ce se întâmplă azi în Rădăuţi este o ruşine. Este haos, este dezordine şi dispreţ atât faţă de rădăuţeni, cât şi faţă de cei care vin în Rădăuţi. Este nevoie de pragmatism, de viziune şi nu de politici distructive, de furat propria căciulă, iar dacă acestea se vor îndeplini Rădăuţiul va deveni un oraş cu adevărat european”, a mai menţionat Cătălin Miron.
Rădăuţiul a rămas viu, în ciuda tuturor problemelor din ultimii ani
Candidatul PNL pentru funcţia de primar în Rădăuţi a mai arătat că oraşul a rezistat în ultimii ani în ciuda tuturor problemelor pe care le-a întâmpinat. Practic, a fost şi încă mai este o perioadă extrem de crâncenă, dar faptul că oraşul este „viu” arată o dată în plus că există potenţial enorm de dezvoltare.
„În vara anului trecut autorităţile locale blocau centrul municipiului Rădăuţi cu garduri, în timp ce oraşul era semiparalizat de lucrările efectuate la reţeaua de apă şi canalizare. Practic, a fost o ostilitate extremă generalizată faţă de mediul de afaceri din Rădăuţi. Ca şi cum acest lucru nu era suficient, a venit şi ANAF-ul cu o atitudine necruţătoare faţă de acelaşi mediu de afaceri. Dar, cu toate acestea, oraşul a rămas viu. Nu există în centrul oraşului vreun spaţiu gol, vreun spaţiu de închiriat. Într-adevăr, mediul de afaceri a avut şi încă are de suferit, dar nu a fost îngenuncheat. În condiţiile în care în Rădăuţi circa o treime din străzi sunt pietruite, locuitorii nu beneficiază de iluminat stradal în foarte multe zone ale oraşului, iar sistemele de supraveghere stradală (camere de luat vederi) nu există pe nicăieri nu se poate spune că a existat sau există vreo strategie pentru dezvoltarea urbei. Toate aceste neajunsuri trebuie să dispară, iar Rădăuţiul să capete statutul pe care îl merită”, a opinat Cătălin Miron.