Sub patronajul spiritual al domnitorului Dimitrie Cantemir, la finele acestei săptămâni, Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava organizează o serie de manifestări prilejuite de sărbătorirea “Zilei colegiului”.
Vineri, 30 octombrie, elevi şi profesori ai unităţii vor desfăşura o serie de dezbateri, prezentări, expoziţii de fotografie, activităţi practice, plantare de puieţi, concursuri şi activităţi sportive.
De menţionat că sărbătoarea de la Colegiul Economic începe încă de joi, când, începând cu ora 18.00, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava se va desfăşura Balul Bobocilor 2015. Tema spectacolului este Urban Jungle, iar invitatul special al evenimentului este What's Up. Balul va putea fi urmărit live pe www.monitorulsv.ro.
Activităţile de vineri
Vineri, între orele 10.00 şi 12.00 se vor desfăşura 21 de activităţi organizate de elevi, împreună cu diriginţii. Atelierul “Fantezie – expoziţie de creaţie a elevilor”, concursul ”Călătoriiîn spaţiul francofon”, concursul de cultură generală “Cantemir, personalitate a culturii româneşti”, documentarul “Şcoala mea”, plantare de puieţi în grădina şcolii, expoziţia de fotografie “Lectură în natură”, prezentarea de modă din materiale reciclabile “Reciclând protejăm natura” sunt câteva dintre acţiunile propuse de profesorii colegiului pentru ziua de vineri.
De la 12.00 la 12.30 va avea loc un moment festiv în aula colegiului, urmat de o slujbă de pomenire şi de sfinţire a şcolii.
Colegiul Economic a început să funcţioneze la 1 decembrie 1926, cu numele de Şcoala Comercială Elementară pentru Băieţi, cu durată de trei ani. Au fost înscriși 37 de elevi, selecţionați prin concursul de admitere desfășurat în luna noiembrie 1926. Majoritatea elevilor erau fii de săteni care locuiau în comunele mai apropiate. Pentru început, școala a fost încadrată cu trei profesori: Maria Grigoriu (Lecturi comentate, Aritmetică, Geografia, Productologia, Caligrafia), Ioan Lelcu (Istoria), Gheorghe Grigoriu (Contabilitatea), director fiind numit profesorul Nicon Turtureanu. Din elevii care au urmat primul an, au promovat 20. În cel de-al doilea an şcolar, unitatea a avut un efectiv de 60 de elevi.