joi, 22 oct 2015 - Anul XX, nr. 246 (6058)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8238 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Credit

Lungu vrea să împrumute cinci milioane de lei pentru plata subvenţiei la căldură în avans

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipalitatea suceveană va contracta un credit de cinci milioane de lei, dacă deliberativul local va aproba propunerea primarului Ion Lungu, pentru plata în avans a subvenţiei acordate abonaţilor la sistemul de termoficare centralizat. Primarul Lungu a anunţat, ieri, în conferinţă de presă, că este vorba despre subvenţia pentru lunile noiembrie și decembrie 2015. Banii vor ajunge în conturile firmei care produce agentul termic pentru oraș, Bioenergy SRL. Dacă săptămâna trecută, primarul anunţa că intenţionează să solicite această sumă de la guvern, după anunţul premierului Victor Ponta, că Executivul nu mai alocă bani pentru termoficare, s-a reorientat spre un împrumut. Potrivit lui Lungu, este vorba despre un credit în condiţii avantajoase, la dobânda practicată de Trezorerie.

În municipiul Suceava, preţul gigacaloriei pentru populaţie este menţinut în continuare sub preţul real de producţie - transport - distribuţie, prin acordarea de subvenţii de la bugetul local.

În condiţiile în care la încasările de la abonaţi, pentru agentul termic utilizat, se înregistrează în continuare mari restanţe, la fel cum din plata taxelor și impozitelor locale s-au încasat cu 30 de miliarde de lei vechi mai puţin ca în septembrie 2014, primarul preferă să împrumute banii pentru subvenţionarea gigacaloriei. Banii vor merge direct la producător, la firma Bioenergy, pentru achiziţionarea de masă lemnoasă necesară funcţionării centralei în sezonul rece. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu vrea să împrumute cinci milioane de lei pentru plata subvenţiei la căldură în avans.
 Vizualizări articol: 1713 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 5 voturi
Lungu vrea să împrumute cinci milioane de lei pentru plata subvenţiei la căldură în avans1.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Problema de sistem trimis de
(22 oct 2015, 11:22:14
De ce Lungu nu era asa grijuliu si cu Termica?! Edilul Sucevei trebuia sa aiba mare grija ca Termica sa nu fie decapitalizata, sa nu intre in insolventa, in faliment si sistemul de termoficare din Suceava sa nu fie periclitat grav ca acum. Cu regret, putem spune ca problema termoficarii in Suceava a depasit cu mult competenta edilului si a consilierilor locali. Greselile mari privind distrugerea Termica si a sistemului de termoficare din Suceava le-au facut primaria in frunte cu primarul, consilierii locali, AGA, comitetele directoare de la Termica, marii directori generali si consilierii lor, directori de marketing, economici si de termoficare de la Termica, cu totii avand centrale de apartament in vilele luxoase, marete realizari de pe urma salariilor mari si care ne mai tineau si lectii cu privire la termoficarea centralizata a Sucevei. Primaria, impreuna cu cei care au condus/consiliat si mai conduc la Termica si Bioenergy in ultimii zece ani, ar trebui sa-si ceara scuze public pentru faptul ca i-au incurcat pe locuitorii Sucevei, ca au fost/sunt incapabili sa gestioneze tehnic si economic un sistem de termoficare urban format din centrale de producere, retele si instalatii de transport si distributie, sistem de termoficare foarte scump, proiectat, construit si modernizat cu mari eforturi, pe parcursul a mai multor zeci de ani, cu fonduri publice, desi, termoficarea centralizata cu un management bun, intr-un sistem concurential, repet, CONCURENTIAL, cu contorizare individuala, nu negocieri directe cu Thermonet, are mari avantaje tehnico – economice.
1.1  RE: Problema de sistem trimis de
(22 oct 2015, 12:11:20
pocente, de stil Opresc- un procent %
1.2  RE: Problema de sistem trimis de
(22 oct 2015, 14:55:57
Are grija de Bioenergy de parca ar fi firma lui.
2.   Monitoru! trimis de
(22 oct 2015, 12:14:24
sa traiti ,sa infloriti , ca in epoca ceausista................... = cenzura
3.   Clujenii, indemnati sa revina la sist.centralizat! trimis de
(22 oct 2015, 15:41:08
Clujenii, indemnati sa revina la sistemul centralizat de caldura: pretul gazelor se va dubla!

,,Reprezentantii Regiei Autonome de Termoficare (RAT) Cluj-Napoca au demarat o campanie de informare privind rebransarea locuintelor la sistemul centralizat de termoficare.

Campania se adreseaza proprietarilor care au renuntat la sistemul centralizat si si-au montat centrale termice de apartament, avertizandu-i pe acestia ca pretul gazelor se va dubla pana in 2018.

Reprezentantii RAT distribuie fostilor consumatori ai regiei fluturasi cu mesajul "Sistemul centralizat de termoficare, o solutie eficienta si sigura", in care se arata ca se ofera posibilitatea rebransarii gratuite pentru cei care s-au debransat, anunta Cluj-AM.

Potrivit materialelor informative, sistemul centralizat prezinta o serie de avantaje, precum predictibilitatea costurilor (165 lei/gigacalorie) in conditiile cresterii constante cu 10 - 12 la suta anual a preturilor gazelor naturale pentru consumatorii casnici, eficienta ridicata demonstrata in sistemele centralizate moderne vest - europene sau siguranta in exploatare si monitorizare permanenta a functionarii sistemului.
"In conformitate cu calendarul convenit de Guvernul Romaniei cu FMI, pretul gazului a fost in iulie 2013 de 109,20 lei/MWh, in timp ce in octombrie 2018 va ajunge la 197,21 lei/MWh", se arata in materialele informative.

Oficialii RAT Cluj-Napoca au declarat ca au fost facute investitii in modernizarea retelei de termoficare si a centralelor termice. In acelasi timp, compania cauta solutii pentru a mentine un pret cat mai scazut al gigacaloriei”.

4.   Problema de sistem trimis de
(22 oct 2015, 17:09:20
Astazi, in timp ce in sediul primariei Suceava incalzita cu centrala proprie era o caldura aproape insuportabila, la gradinita Piticot copiii inghetau de frig datorita unei avarii de mai multe zile la o teava a sistemului centralizat de incalzire, dupa cum sustin autoritatile. O teava sparta nu este avarie, este un incident care trebuie remediat in cel mai scurt timp, diriguitorii termoficarii centralizate din Suceava, unii dintre ei mari specialisi in frigotehnica, cu centrale de apartament si bine platiti, intelegand mai greu toate acestea.
5.   Haha trimis de
(22 oct 2015, 21:53:11
Si totusi , specialistii Termonet au facut fata cu brio ! Avand la dispozitie logistica de la Termica , au rezolvato !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei