Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 oct 2015 - Anul XX, nr. 246 (6058)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Punct de vedere

„Eu, Nistor Tătar, nu am făcut nici o presiune asupra consilierilor locali PNL şi nici nu doresc acest lucru”

În virtutea dreptului la replică, vă rugăm să publicaţi următoarele precizări în legătură cu afirmaţiile domnului Cătălin Miron, candidat PNL pentru funcţia de primar al municipiului Rădăuţi, cuprinse în articolul intitulat „Director SC Servicii Comunale SA Rădăuţi, somat de Cătălin Miron să nu mai folosească societatea în interes propriu şi de partid" apărut în ziarul „Monitorul" din data de 19.10.2015.

Constituirea Consiliului Local al municipiului Rădăuţi s-a făcut prin mijloace democratice, respectându-se configuraţia politică de pe listele de la alegerile din anul 2012. Menţionez că eu, Nistor Tătar, nu am făcut nici o presiune asupra consilierilor locali PNL şi nici nu doresc acest lucru. Dar, în schimb, copreşedinţii PNL (Mihalescu Dumitru şi Mironescu Dănuţ) şi încă alţi doi membri ai Biroului Permanent al PNL Rădăuţi au făcut presiuni la unii consilieri PSD locali pentru „a-i sfătui" să voteze cu candidatul PNL la funcţia de viceprimar al Municipiului.

Ţin să arăt că reacţia domnului Cătălin Miron nu este o reacţie adecvată a unui candidat la funcţia de Primar al municipiului Rădăuţi şi nu cred că prin aceste atacuri la persoană se vor putea rezolva problemele stringente ale locuitorilor municipiului Rădăuţi.

De peste 15 ani de când sunt director la SC Servicii Comunale SA Rădăuţi, consider că mi-am îndeplinit conştiincios atribuţiile de serviciu şi acest lucru rezultă din calitatea şi preţurile (ce sunt cele mai mici din ţară) prestate de către societatea pe care o conduc. SC Servicii Comunale SA Rădăuţi a început furnizarea căldurii în Municipiu cu 10 zile înainte de a începe furnizarea căldurii în Municipiul reşedinţă de judeţ. Activitatea mea la SC Servicii Comunale SA Rădăuţi începe zilnic la 07.30 şi se termină uneori chiar mai târziu de 15.30 şi nu amestec relaţia de serviciu cu activitatea politică. Pentru edificare se poate urmări bilanţul anual al societăţii ce se regăseşte atât pe site-ul societăţii, cât şi publicat la ANAF. Referitor la performanţele economice ale societăţii pe care o conduc, ţin să pun o întrebare retorică d-lui Miron: Cât plătesc rădăuţenii pe medicamente şi care  este adaosul comercial practicat de farmaciile socrului său.

Dar îl felicit pe domnul Cătălin Miron pentru intrarea în rândurile PNL-ului într-un timp aşa de scurt, chiar şi în Biroul Permanent Judeţean al PNL (probabil înainte de a scrie adeziunea).

Nistor Tătar, director al SC Servicii Comunale SA Rădăuţi 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Eu, Nistor Tătar, nu am făcut nici o presiune asupra consilierilor locali PNL şi nici nu doresc acest lucru”.
 Vizualizări articol: 1730 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
„Eu, Nistor Tătar, nu am făcut nici o presiune asupra consilierilor locali PNL şi nici nu doresc acest lucru”3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hi, hi, hi! trimis de
(22 oct 2015, 11:07:06
Întărâtă-i drace!devil
2.   „Scump, to’arșu Tătar, scump... trimis de
(22 oct 2015, 12:01:31
Apăi când vine vorbire de Țarul tătar care face anunțuri triumfaliste privind depășirea producției record de calorii la hectarul de cazan și împlinirea cincinalului în patru ani jumătate, rumânul e bine să-și verifice integritatea chimirului, existența a portofelului și să consulte puțintel Hotărârile de Consiliu Local ce reglementează prețul local al energiei termice și prețul local de referință de furnizare a energiei termice în sistem centralizat.
Înainte de toate hai să vedem cum, la al XXI-lea congres al FSN, Țarul Tătar raportează producții record de Gigacalorii la hectar:
Data. 11.12. 2014
Sursa text: vivafm
 ☭  ϑ

Directorul SC Servicii Comunale SA Rădăuţi a amintit că rădăuţenii vor plăti, în această iarnă, 180 de lei pe gigacalorie, cu 35% mai puţin faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Tătar: „Directorul SC Servicii Comunale SA Rădăuţi a amintit că rădăuţenii vor plăti, în această iarnă, 180 de lei pe gigacalorie, cu 35% mai puţin faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Tătar: “Preţul gigacaloriei este cu 35% mai mic faţă de anul trecut. La ora actuală, s-a restabilit normalitatea în municipiul Rădăuţi şi rădăuţenii beneficiază de un preţ subvenţionat la energie termică şi, în loc de 276 de lei pe gigacalorie, plătesc 180 de lei. În Rădăuţi, preţul de producere, transport şi distribuţie este de 276 de lei pe gigacalorie.”

Trecând peste neobișnuita asemănare a vorbelor mieroase și șpanchii din anul 2014, hai să consultăm datele de referință din ultimii 2 ani:
2.1  RE: „Scump, to’arșu Tătar, scump... trimis de
(22 oct 2015, 12:23:31
Trecând peste neobișnuita asemănare a vorbelor mieroase și șpanchii din anul 2014, hai să consultăm datele de referință din ultimii 2 ani:

HCL 94/6.06.2013 stabilește:

252,28 lei / Gcal pentru consumatori non casnici
305,31 lei / Gcal consumatori non-casnici
Subvenție lunară de la bugetul local 56,13 / Gcal pentru energia termică furnizată populației
196,15 lei / Gcal preț subvenționat

HCL 120/2014

Preț 263,74 lei / Gcal prețul de producție, transport și distribuție pentru consumatori casnici
și 318,11 lei / Gcal pentru consumatori non-casnici.

180 de lei lei / Gcal prețul local al energiei termice destinate consumatorilor non-casnici
și 318,11 lei Gcal prețul pentru agenți economici.
Acoperirea diferenței dintre prețul de producție și prețul local se asigură prin bugetul local, care va fi rectificat prin suplimentare.

STOP JOC:
După spusele meșteșugite ale directorului Serviciu Comunale de anul trecut, Gigacaloria în Rădăuți „a scăzut” ca preț.
Totul este cum te uiți la cifre.
Dacă te situezi din poziția populistă preferată a domnului Tătar și te raportezi la PREȚUL LOCAL, aparent rezultă că această gigacalorie s-a ieftinit.
Însă, unde este parșivenia unei asemenea comunicări tendențioase și insinuante?
Păi, orice calcul economic al unei societăți comerciale, al unui buget local sau familial, se fundamentează pe ceea ce se numește PREȚ DE PRODUCȚIE.
Preț care, FĂRĂ PUTINȚĂ DE TĂGADĂ, a crescut în anul 2014 cu 4,24% față de anul 2013.

De unde rezultă această abordare îndoielnică și mârșavă a directorului Servicii Comunale?
În mod subsidiar, Tătar ignoră amănuntul că bugetul local înseamnă TOT BAN PUBLIC, al cetățenilor cum ar veni.
Pentru Tătar, subvenția acordată prin suplimentarea bugetului local e un fel de afacere de famiglie, personală și GEKADOS.
2.2  RE: „Scump, to’arșu Tătar, scump... trimis de
(22 oct 2015, 13:19:02
Păi cine este șeful comisiei de buget finanțe din Consiliul Județean? Aud?
Tătar.
Tătar așează mingea la colțul terenului, în punctul cu var marcat de diferite HCL-uri.
Tătar centrează mingea de la cornerul Consiliului Județean.
Tătar aleargă iute în careu și dă cu capul în minge, înscriind un gol uriaș în bugetul local
(surse ale hâtrilor afirmă că numai la nivelul anului trecut expansivele „Servicii comunale” au costat bugetul local cam 2,5 milioane de euro, la un buget total de 13,5 – 14 milioane de euro.* )
Și tot Tătar ia mingea din poartă ** și o duce iute la centru terenului, ca să reînceapă jocul mai iute și să nu se irosească anapoda time who’s money.
Cam aceasta este situația faptică și modul de interpretare analitică funcție de care trebuie digerate afirmațiile Țarului Tătar.

În loc de încheiere, o mențiune: n-aș fi irosit timp prețios, să alcătuiesc acest material, dacă nu aș fi regăsit în dreptul la replică al Împăratului Roș acea ordinăreală mârlănească, fundamentată pe eternul postulat bolșevik
„Ba p-a mă-tii, că-i mai mare și mai neagră!”
În loc să răspundă la interpelările cetățenilor, adresate pe pagina oficială FB ce și-a deschis-o, în loc să replice la o luare de poziție îndreptățită, formulată de un candidat la alegerile locale, Tătar face ceea ce știe să facă dintotdeauna:
Replică în cel mai autentic spirit colhoznic:
„Ba pe-a soacră-tii, că-i mai mare și mai neagră!”

Prophecye:
Cu așa apucături, Tătare, o să te alegi mayor în Rădăuți când o să-mi văd Io* ceafa fără oglindă, webcam, camcorder sau imagine din satelit de înaltă rezoluție.
S-a scumpit Kila de proști, to’arșu Tătar.
Și… apropro:
„Da’, anu’ acesta CÂT E GIGACALORIA?
Ca să ne putem indigna, aidoma țâcnitului dintr-un clip publicitar:
„Scump, to’arșu Tătar, fără matale ar fi mai ieftin!”
2.3  RE: „Scump, to’arșu Tătar, scump... trimis de
(22 oct 2015, 13:35:22
-----

* 1/5 din buget este halca rezervatară a Tătarului&Co, un procent fracționar ce te trimite cu gândul la rostirea mucalită din „Moara lui Elisei”
„Elisei, Elisei,
Tot a cincea parte iei?”

** prin mingea din poartă înțelegându-se purcoiul de acțiuni în executare silită, intentate Primăriei Rădăuți, acțiuni prin care Tătarul revendică, în numele SC Servicii Comunale și ÎN NUME PROPRIU (!), plata unor sume datorate de Primărie operatorului local de servicii de termoficare și nu numai.
3.   Veniiiiiițiiiii de luați Grămăticăăăăă! trimis de
(22 oct 2015, 13:37:11
Și o meditație kostenlos pentru agramatul limbii de lemn, având sorginte ulmul din care se croiesc cozile de topor:
Pe Feisbuca personală, Împăratul Roș postează o replică de un agramatism ce excede nivelul cunoștințelor clasei a IV-a primare:

„Vis-a-vis de articolul din Monitorul de Suceava, constat ca d-ul Catalin Miron, încearcă sa se remarce prin atacuri directe la adresa mea fără a deține lucruri concrete, încercând sa fie cunoscut in rândul rădăuțenilor prin a denigra si a critica!”

Astfel încât, luăm cu copy-paste definiția din DEX98 a termenului „vizavi”, având scrierea alternativă „vis-a-vis”:

„VIZAVÍ adv. Peste drum (față) în față, în punctul exact opus. ♦ Persoană care se găsește în fața cuiva la o masă, la un bal etc. ♦ Față de..., în raport cu..., în comparație cu... [Scris și: vis-a-vis] – Din fr. vizavi”

Raportat însă la sensul etimologic, este încetățenită o regulă scrisă și nescrisă, prin care vizavi se folosește cu un sens preponderent local, spațial, făcând referire la situarea FAȚĂ ÎN FAȚA unui alt reper spațial.

Nistor Tătar poate să stea un mileniu cu picioarele în ligheanul cu apă rece și tot n-o să poată să se dispună SPAȚIAL FAȚĂ în FAȚĂ cu articolul celor de la Monitorul.

Așadar, Mărite Împărat Roș, mai pune mâna pe carte, când vrei să te dai prin presă ori hultan, ori chețul de mac.
Sau, dacă vrei să impresionezi pe careva, atunci fă bine și TACI!
Taci batâr o clipă, răstimp în care vorbirea intră în rotire sincronă cu exercițiul analitic al cortexului.
S-a scumpit Kila de proști, To’arșu Împărat Roș!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei