Străzile noi, apărute ca urmare a extinderii caselor în zonele periferice ale Sucevei, dar şi ca urmare a dezvoltării de noi cartiere, vor fi racordate la reţelele de apă şi canalizare printr-un nou proiect de extindere a reţelelor de utilităţi.
Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat că a semnat deja acordul de principiu pentru etapa a doua a proiectului de apă şi canalizare, finanţată din fonduri de coeziune.
„Dintr-un total de 251 de milioane de euro, la nivel de judeţ, municipiului Suceava îi revin 28,216 milioane de euro, adică 11,23% din totalul sumei. Lucrările prevăzute pentru perioada următoare sunt: reabilitarea sursei de apă de la Mihoveni, reabilitarea staţiei de tratare de la Mihoveni şi a staţiei de apă brută de acolo, reabilitarea staţiei de pompe Zamca, extinderi reţele de apă şi de canalizare, în cartiere noi, precum Lanişte, cartierul Europa, strada Gheorghe Doja – Fundătură, extindere Obcini Trăian Ţăranu şi alte zone. În principal sunt lucrări de extindere, pe un număr de 25 de străzi noi”, a declarat şeful municipalităţii sucevene.
Odată cu implementarea acestui proiect, municipiul Suceava, care se află în topul oraşelor cu cel mai mare grad de acoperire a reţelelor de utilităţi, în raport cu numărul de locuinţe, s-ar putea situa chiar pe primul loc în ţară, în această privinţă.
„Ne apropiem astfel de acoperirea 100% cu reţelele de apă şi canalizare. Suntem unul dintre puţinele oraşe din ţară care nu vor avea de plătit pe clauzele de infrigement, pentru că investiţiile în reţelele de utilităţi sunt conforme cu cerinţele UE. Disconfortul pe care sucevenii l-au suportat şi îl mai suportă încă are şi el părţile sale pozitive, pe lângă faptul că s-au înlocuit şi s-au extins conductele de apă şi de canalizare, fiind rezolvate astfel o serie de probleme ale cetăţenilor din mai multe cartiere ale municipiului”, a adăugat edilul sucevean.
Implementarea efectivă a acestui proiect va începe doar după ce vor fi făcute licitaţiile de execuţie a lucrărilor, ceea ce ar putea dura chiar şi un an sau doi.