Echipajul cercului de karting din Palatul Copiilor Suceava, format din elevii Vadim Gherdelesco, Eric Onesciuc, Călin Honceriu, Rareș Onciuleanu, Alexandru Cogan, Andrei Dranca, Ștefan Dranca, Ștefan Cimpoeș, Andrei Romano și Ștefan Romano, a participat, începând din luna mai și până în această lună, la șase din cele șapte etape ale campionatului naţional, cumulând un punctaj suficient de mare pentru a se califica la Gala campionilor anului competițional 2015, ce se va desfășura la începutul lunii decembrie, la Herculane, unde sucevenii vor fi premiaţi.
Coordonatoarea cercului de karting, profesoara Biatrice Choleva, care este şi şefa Palatului Copiilor Suceava, ne-a spus că cea mai recentă competiţie la care au participat elevii suceveni s-a desfăşurat pe pista SkatKart din Tg. Secuiesc, care a găzduit ultima etapă din Campionatul național de karting școlar, acțiune cuprinsă în Calendarul Activităților Educative Naționale 2015. Pe lângă activitățile obișnuite ale Palatului Copiilor Suceava, în săptămâna care a trecut au avut loc și alte evenimente importante pentru copii, profesori și comunitate.
Vineri, 16 octombrie, la Palatul Copiilor Suceava s-a desfășurat acțiunea de prevenire a traficului de persoane, realizată în cadrul proiectului „Modele de bune practici privind asistenţa acordată victimelor traficului de persoane”, la care au participat, pe lângă elevi şi părinţi, directoarea Palatului Copiilor, Biatrice Choleva, prof. Mihaela Buculei, prof. Cristina Maxim și prof. Oana Strejac, împreună cu subcomisarul de poliţie Liliana Orza, coordonatorul Centrului Regional Împotriva Traficului de Persoane Suceava. În cadrul acțiunii, s-au prezentat problemele, cauzele și efectele produse de acest flagel, s-au purtat discuții cu părinți, elevi și cadre didactice din Palatul Copiilor. La activitate au fost invitați să participe și copii de la Școala Gimnazială „Dimitrie Păcurariu” Șcheia, însoţiţi de prof. Mirela Petruța Pintescu. Evenimentul a făcut parte din Campania de prevenire a traficului de persoane „Cere ajutor. Nu cerși!”, ce se desfăşoară în perioada octombrie 2015 - martie 2016.
Peste 160 de elevi, la „StartIT”, ediția a VII-a
Concursul de Programare și Dezvoltarea Creativității „StartIT”, ediția a VII-a, s-a desfășurat, în perioada 9-10 octombrie, la Palatul Copiilor Suceava, fiind organizat de cercul de informatică. La concurs au participat peste 160 de elevi pasionaţi de programarea calculatoarelor şi crearea unor lucrări originale cu tematică impusă. Concursul a cuprins secţiunea Programare, clasele II-VIII, la care au participat 88 de elevi, secțiunea Media, la care s-au înscris 12 elevi, şi secţiunea Re-creaţie, unde şi-au dat concursul 64 de elevi.
„Competiția, cuprinsă în Calendarul Activităților Educative Naționale 2015, a avut ca scop realizarea unui schimb de experienţă între membrii şi coordonatorii cercurilor de informatică din palate şi cluburi ale copiilor, descoperirea elevilor performanţi din domeniul IT, evaluarea cunoştinţelor din domeniul programării calculatoarelor, a performanţelor dobândite de elevi la activitatea de cerc”, a declarat coordonatorul proiectului, profesoara Ştefania Şoiman, care conduce şi cercul de informatică din cadrul Palatului Copiilor Suceava. Lucrările originale premiate la secțiunile Re-creație și Media aparțin elevilor: Claudia Aga, clasa a V-a, Mihnea Roman, clasa a V-a, Matei Roman, clasa a IV-a, Diana Cezara Larionescu, clasa a V-a, Bogdan Ungurean, clasa a VI-a. La secțiunea Programare, elevii Eduard Dumitrescu și Andreea Țebrean de la cercul operare și programare pe calculator au obținut punctaj maxim.