Primăria municipiului Suceava a obţinut Premiul Special pentru cele mai multe deşeuri de ambalaje colectate separat, în total în cadrul “bătăliei” pentru titlul de „Oraşul Reciclării”, ediţia a III-a.
Rezultatul acestei competiţii în care Suceava a avut drept competitori alte 45 de mari oraşe din ţară a fost anunţat de viceprimarul Lucian Harşovschi, care se ocupă de activitatea de salubrizare menajeră şi stradală la nivelul municipiului reşedinţă de judeţ.
„Competiţia <Oraşul Reciclării> este un proiect tradiţional care se adresează primăriilor municipalităţilor din România, organizat de Eco-Rom Ambalaje în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2015. Criteriile care au stat la baza evaluării celor 46 de oraşe înscrise în proiect au fost: calitatea serviciilor de colectare separată (însemnând accesul populaţiei la containerele colorate, aspectul acestora şi corectitudinea depunerii separate a deşeurilor în fiecare container), cantitatea de deşeuri colectate şi acţiunile de conştientizare şi mobilizare a populaţiei pentru a separa deşeurile”, a explicat viceprimarul sucevean.
Oraşul Sinaia a fost desemnat marele câştigător al competiţiei. Premiul obţinut i-a adus oraşului Sinaia nu doar titlul de ,,Oraşul Reciclării 2015”, dar şi amenajarea unui spaţiu inedit de relaxare, un parc tematic cu mobilier realizat din materiale reciclabile.
Locul al II-lea în competiţie a fost obţinut de municipiul Mediaş, iar Câmpia Turzii s-a clasat pe locul al III-lea.
Pe lângă primele trei premii ale competiţiei au fost acordate şi premii speciale, sau de excelenţă, pentru municipalităţile care s-au implicat şi evidenţiat în mod deosebit anul acesta şi care au înregistrat evoluţii de la o ediţie la alta.
Competiţia „Oraşul Reciclării” s-a desfăşurat sub patronajul Comisiei de Mediu şi Echilibru Ecologic a Camerei Deputaţilor şi a Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice şi în parteneriat cu Asociaţia Municipiilor din România, Primăria Municipiului Bucureşti şi Institutul pentru Politici Publice.
Competiţia „Oraşul Reciclării” a fost iniţiată de Eco-Rom Ambalaje în 2012, iar obiectivul proiectului este acela de a implica şi mobiliza primăriile de municipiu pentru ca serviciile de colectare separată a deşeurilor de ambalaje să se desfăşoare în cele mai bune condiţii şi cantităţile colectate să continue să crească.