Dacă mai existau dubii acestea au fost risipite recent, hoţii demonstrând că se poate fura absolut orice. Ultima captură a poliţiştilor suceveni poate fi numită una de sezon după ce au reuşit să recupereze 10 tone de varză pe care doi indivizi au furat-o şi intenţionau să o valorifice ulterior.
Totul a plecat de la sesizările a doi producători din Milişăuţi şi Satu Mare. Reclamaţiile au venit la numai 45 de minute una după alta. Mai întâi, un bărbat de 42 de ani, din Satu Mare, a reclamat că hoţii au intrat pe terenul său, de unde i-au furat o mare cantitate de varză, reclamaţie care s-a repetat şi în cazul unui bărbat de 31 de ani, din Milişăuţi.
„În urma activităţilor operative întreprinse de poliţiştii Postului de poliţie Satu Mare, în cooperare cu cei ai Postului de poliţie Dorneşti, au fost identificate persoanele bănuite de comiterea faptelor ca fiind un bărbat de 44 de ani, din comuna Dorneşti, şi un tânăr de 27 ani, din comuna Frătăuţii Noi, care locuieşte fără forme legale în comuna Dorneşti. La domiciliile acestora a fost identificată întreaga cantitate de varză sustrasă, aceasta fiind restituită părţilor vătămate”, se menţionează într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava.
Valoarea totală a prejudiciului a fost estimată la circa 10.000 de lei, iar persoanele care au furat varza s-au ales cu dosar penal.
„Întrucât în cele mai multe cazuri autorii furturilor de acest tip sunt persoane fără surse de venit, angajate ca zilieri de agricultori, pentru a nu deveni victimele hoţilor, poliţiştii vă sfătuiesc să ţineţi cont de următoarele recomandări: organizaţi patrule de pază sau apelaţi la câini de pază, deoarece hoţii profită de faptul că terenurile şi culturile agricole nu sunt supravegheate corespunzător; nu angajaţi lucrători zilieri atâta timp cât aceştia nu prezintă încredere sau nu îi cunoaşteţi; nu lăsaţi pe câmp produsele agricole recoltate întrucât hoţii profită în timpul nopţii sau în zilele libere de această stare de fapt şi pot acţiona nestingheriţi; nu achiziţionaţi produse agricole de la vânzători ocazionali, la preţuri mult mai mici decât preţul pieţei, deoarece există posibilitatea ca aceste produse să provină din furturile de sezon”, sunt recomandările poliţiştilor pentru a evita furturile de sezon, în special în domeniul agricol şi legumicol.