Organizaţia Salvaţi Copiii a donat, ieri, Spitalului Municipal de Urgenţă din Câmpulung Moldovenesc un incubator de transport pentru copiii născuţi prematur şi o lampă de fototerapie pentru tratamentul bebeluşilor cu icter. Valoarea echipamentelor este de 14.000 de euro, iar dotarea este utilă şi pentru acreditarea spitalului. La evenimentul de ieri de la Câmpulung Moldovenesc au fost prezenţi preşedintele executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii România, Gabriela Alexandrescu, preşedintele filialei Suceava, Camelia Iordache, primarul municipiului, Mihăiţă Negură, managerul spitalului, dr. Eugen Ciosnar, managerul firmei Rulexim SA, Viorica Hanţig, unul dintre principalii sponsori ai campaniei pentru maternitatea din Câmpulung Moldovenesc, maratonistul Nicolae Tandin Cernica, cel care a dat startul campaniei de strângere de fonduri alergând de la Vatra Dornei la Suceava, iar ieri noapte a alergat de la Suceava la Câmpulung, precum şi elevii voluntari din oraş.
În cadrul conferinţei de presă organizată cu acest prilej, Gabriela Alexandrescu a arătat că acţiunea a fost motivată de faptul că din informaţiile strânse de preşedintele de la Suceava, Camelia Iordache, a reieşit că în anul 2014, din cei 300 de copii născuţi în Câmpulung, 10% au fost născuţi prematur şi au trebuit transportaţi la maternitatea din Suceava.
Diplome de excelenţă pentru Salvaţi Copiii şi pentru maratonistul Tandin Cernica
De asemenea, rata mortalităţii infantile din judeţ, de 9,5%, este mai ridicată decât cea la nivel naţional. ”Aparatele instalate astăzi se vor dovedi esenţiale pentru menţinerea în viaţă a bebeluşilor”, a declarat Gabriela Alexandrescu. Acest lucru a fost posibil prin implicarea publicului pentru redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit, prin donaţii online, prin sms la numărul 8844 cu textul ”salvez”, dar şi prin donarea de către firme a procentului de 20% din impozitul pe profit, aşa cum a procedat Rulexim. ”Fără suportul oamenilor din zonă, al voluntarilor şi al mass-media nu am fi putut să facem această donaţie”, a mai spus Alexandrescu.
Gestul Organizaţiei Salvaţi Copiii a fost apreciat de primarul municipiului, Mihăiţă Negură, drept ”una dintre cele mai importante acţiuni umanitare care s-au desfăşurat aici”. ”Este o onoare pentru noi să fiţi aici”, a afirmat el. În semn de recunoaştere, primarul a înmânat, din partea Consiliului Local, câte o diplomă de excelenţă Cameliei Iordache, preşedintele filialei Suceava a organizaţiei, şi maratonistului Nicolae Tandin Cernica.
Tânărul care a alergat 110 km pentru a atrage atenţia opiniei publice asupra campaniei care s-a intitulat ”Un gest pentru o viaţă”, Nicolae Tandin Cernica, a subliniat importanţa campaniilor umanitare, mai ales când este vorba despre copii. ”Toţi merită o şansă şi o bătaie de inimă în plus”, a spus tânărul.
Mai menţionăm că astăzi filiala Suceava a Organizaţiei Salvaţi Copiii împlineşte 25 de ani de activitate.