Violonistul Florin Ionescu-Galaţi şi violista Luiza Balint au concertat, împreună cu Filarmonica Botoşani, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, în prima zi din octombrie. Iubitorii muzicii simfonice, dar şi mulţi elevi suceveni, unii care studiază la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, s-au bucurat de un concert dedicat marelui compozitor George Enescu, spectacol care se încadrează în Zilele „George Enescu”. Artiştii Filarmonicii Botoşani au fost dirijaţi de Liviu Condriuc, care, împreună cu soliştii Florin Ionescu-Galaţi – vioară şi Luiza Balint – violă, muzicieni premiaţi la diverse concursuri, au fost răsfăţaţi cu un program de excepţie, cu muzica marelui compozitor George Enescu - Rapsodia I, în La major, apoi cea a lui W.A. Mozart - Simfonia concertantă pentru violă, vioară şi orchestră, urmată de George Enescu - Suita pentru orchestră nr. 1, în Do major.
Valoarea spectacolului a fost dată atât de invitaţi, artişti de excepţie, cât şi de repertoriul ales. Alături de artiştii Filarmonicii din Botoşani, pe scena suceveană a evoluat joi, ca invitat, şi rădăuţeanul Alexandru Antemie – tubă, student în cadrul Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, la clasa profesorului univ. dr. Mihai Ceascai. Violonist virtuos, Florin Ionescu-Galaţi a avut şi un mic sfat pentru cei mai tineri dintre melomani, cei din primul rând, elevi în clasele primare, care, în timpul concertului, se jucau pe tabletă. Sfatul artistului a fost să lase tabletele deoparte, dacă tot au venit la concert, sau să părăsească sala.
„Trebuie să învăţaţi să respectaţi artiştii de pe scenă”, a spus violonistul. Copiii au rămas în sală, semn că le-a prins bine observaţia artistului Florin Ionescu-Galaţi. Şi dirijorul Liviu Condriuc a fost nevoit să facă semne discrete publicului, nu pentru a-l îndemna să aplaude, ci, dimpotrivă, pentru a se opri din aplauze, pe motiv că simfonia nu se terminase. La finalul concertului, publicul s-a ridicat în picioare şi i-a răsplătit pe artişti cu aplauze îndelungi.