Sub genericul ,,Educatori de ieri, educatori de astăzi – Ziua punţii între generaţii”, la Grădiniţa cu Program Prelungit ,,Căsuţa Piticilor” din Câmpulung Moldovenesc a fost sărbătorită sâmbătă, 3 octombrie, Ziua Educaţiei. Acţiunea a reunit educatoare şi profesori pentru învăţământul preşcolar de la grădiniţele din municipiul Câmpulung Moldovenesc, Sadova, Fundu Moldovei, Breaza, Moldova Suliţa, Izvoarele Sucevei, Pojorâta, Frumosu, Vatra Moldoviţei, Moldoviţa, precum şi cadre didactice pensionare care au funcţionat de-a lungul timpului în învăţământul preşcolar din zonă.
Organizatoarele manifestărilor, cadrele didactice Marinela Handruc, Florica Flutur, Petronela Năstase, Otilia Flocea şi Dorina Macovei, au oferit invitaţilor un program care a debutat cu mesajul transmis de Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava şi a continuat cu prezentarea activităţilor şi performanţelor obţinute de grădiniţele din zona Câmpulung Moldovenesc în anul şcolar 2014-2015. Clipe emoţionante şi plăcute momente de aducere aminte s-au împărtăşit în momentul înmânării scrisorilor de mulţumire şi diplomelor pentru întreaga activitate didactică cadrelor didactice pensionare.
Profesoara Marinela Handruc ne-a spus că festivitatea de premiere a cadrelor didactice care au participat la faza naţională a concursurilor naţionale ,,Penelul Fermecat” şi ,,Voinicelul” a constituit un prilej de evidenţiere a cadrelor didactice şi a grădiniţelor care au obţinut rezultate deosebite în anul şcolar trecut, Grădiniţa cu Program Prelungit ,,Căsuţa Piticilor” din Câmpulung Moldovenesc reuşind să obţină în 2015 Marele Trofeu al Festivalului Naţional ,,Voinicelul”. Activitatea de celebrare a Zilei Educaţiei în învăţământul preşcolar câmpulungean s-a încheiat cu momentul prezentării tuturor grădiniţelor participante, sug genericul ,,Grădiniţa Altfel”.
Prin dans, joc, cântec, versuri sau desen, cadrele didactice au dezvăluit invitaţilor elementele de identitate şi specificul unităţilor de învăţământ în care lucrează. Prof. Daniela Răileanu, inspector şcolar pentru învăţământul preşcolar, a spus, la final: „Ştiind că <omul devine om prin educaţie>, a fi educatoare înseamnă a transforma <puii de oameni>, a transmite cunoştinţe, uimiri, curiozităţi, interese, a le explica, a-i învăţa, a le deschide ochii asupra frumuseţii acestei lumi”.