O femeie din Câmpulung Moldovenesc şi fiul ei au fost trimişi în judecată după ce băiatul a provocat un accident rutier şi a fugit, iar mama sa a susţinut că ea s-a aflat la volan, din anchetă rezultând că aceasta a încercat să influenţeze şi trei martori, cărora le-a promis bani pentru a da declaraţii false.
Ancheta a fost coordonată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, cercetările fiind finalizate la doar o lună de zile de la producerea accidentului.
Un accident violent, pe fondul vitezei excesive
Accidentul s-a produs pe data de 30 august, pe Calea Transilvaniei din municipiul Câmpulung Moldovenesc. La vremea respectivă, poliţiştii deplasaţi la faţa locului au identificat un autoturism Mercedes care, scăpat de sub control, s-a izbit violent într-un Land Rover, pe care l-a răsturnat. Mercedesul şi-a continuat parcursul necontrolat, a izbit un stâlp al reţelei electrice din beton, iar apoi încă un autoturism staţionat într-o staţie de autobuz. În urma accidentului, o pasageră din Land Rover a fost rănită uşor şi au rezultat pagube materiale mari. Cauza accidentului a fost stabilită ca fiind viteza excesivă cu care conducătorul auto a intrat într-o curbă.
Fiul se află în arest preventiv, mama sub control judiciar
La faţa locului poliţiştii au găsit-o pe Valentina Fuior, în vârstă de 57 de ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, care a declarat că ea se afla la volanul Mercedesul. Anchetatorii au avut încă de la început suspiciuni cu privire la acest aspect, având date că la volan se afla fiul acesteia. Pe parcurs s-a stabilit că la volan s-a aflat Ioan Liviu Fuior, în vârstă de 28 de ani, care a condus Mercedesul, a provocat accidentul amintit şi apoi a fugit.
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Ioan Liviu Fuior, pentru infracţiunea de „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor accidentului”, în timp ce femeia a fost trimisă în judecată, sub control judiciar, pentru ”influenţarea declaraţiilor şi inducerea în eroare a organelor judiciare”. În sarcina acesteia din urmă s-a reţinut că, imediat după producerea accidentului, a identificat trei martori oculari şi a insistat, cu promisiunea oferirii unor sume de bani ca aceştia să declare în faţa organelor de poliţie că ea este autoarea accidentului şi nu fiul ei. Mai mult, ea a declarat ulterior, atât verbal cât şi în scris, pe declaraţia de consimţământ de recoltare probe biologice, că ea a condus autoturismul Mercedes implicat în accident.
Femeia a petrecut şi ea 24 de ore în arest, ulterior fiind lăsată în libertate, dar sub măsura controlului judiciar.
Dosarul va fi judecat, în primă fază, la Judecătoria Câmpulung Moldovenesc.
Inculpaţii se bucură încă, în această fază a anchetei, de prezumţia de nevinovăţie.