Strada Traian Vuia, pe care circulă zilnic o mulţime de maşini, inclusiv autobuzele şi microbuzele societăţii de transport în comun, TPL, care are sediu acolo, este un adevărat pericol public.
Nu spun asta doar sutele de şoferi care circulă zilnic pe acolo, ci şi primarul Sucevei, Ion Lungu, care s-a enervat cumplit când a văzut „trăsnăile” făcute de cei care s-au apucat să sape strada pentru a înlocui conductele de apă şi canalizare.
„Meseriaşii” responsabili de lucrare nu doar că s-au apucat de făcut şanţuri pe ambele laterale ale carosabilului, dar nici nu au semnalizat acolo unde au făcut săpături, încât unii şoferi au avut neplăcuta surpriză de a se trezi captivi în şanţurile de pe stradă, acoperite de apa de ploaie.
„Nu credeam că pot vedea străzi mai rele anul acesta, dar uite că Traian Vuia le depăşeşte pe toate! Cine lucrează pe apă şi canalizare a început în bătaie de joc, fără semnalizare, a făcut gropi pe stradă fără să atenţioneze şoferii de pericolele existente. A plouat, s-au umplut craterele de care oamenii habar nu aveau, au devenit capcane pentru maşini...un adevărat iad”, a răbufnit ieri dimineaţă, la comandamentul săptămânal, primarul Ion Lungu, care a verificat în teren situaţia lucrărilor demarate luni, după mai bine de o lună de aşteptare.
„Nu cred că este vreo stradă mai distrusă astăzi decât Traian Vuia. Nu este vina celor de la Victor Construct, pe care noi i-am întârziat cu lucrarea, ci a celor care abia acum au început să lucreze la înlocuirea conductelor de apă şi canalizare, dar lucrează haotic”, a adăugat Lungu, supărat că nimeni de la ACET, contractantul proiectului, nu s-a ocupat de supravegherea lucrărilor.
Edilul sucevean le-a cerut celor de la ACET să intervină la firma care execută lucrarea să respecte normele tehnice, dar mai ales să semnalizeze aşa cum trebuie lucrările.
De asemeni, el s-a adresat celor de la Victor Construct, care, în paralel cu lucrările de schimbare a conductelor, trebuie să se ocupe de modernizarea străzii, să toarne un strat de asfalt măcar pe o bandă sau un sens de mers, încât strada, decapată de mai bine de o lună, să devină circulabilă cât de cât.